Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Efter solnedgången stiger Derbyt

Lorenzo Medici

Ikväll efter det att solnedgången fullbordat sin resa kommer det smälla i derbyt som går under namnet Solens Derby. Roma mot Napoli. Denna gång i en seriefinal i den åttonde omgången. Vem hade trott det innan säsongen. Det kommer bli fullsatt och oerhört spännande. Men vad finns det för frågeställningar inför matchen?

1) Bollinnehavet
Både Roma och Napoli är två lag som helst vill föra spelet. Samtidigt har Roma flera gånger under hösten visat att de inte nödvändigtvis måste det. Så vilka kommer vilja ta hand om bollinnehavet? Att Roma spelar hemma och känner viss press från sina supportrar att vinna matchen lär sporra dem till att ta kommadot, men samtidigt är de nog mer trygga än Napoli i att spela ett mer omställningspräglat spel.

2) Gervinhos fart
Gervinho var innan uppehållet rena mardrömmen för försvararna. Fråga t ex Mikael Antonsson och Alvaro Pereira. Nu är det dags för Giandomenico Mesto och Christian Maggio (beroende på vilken kant Gervinho befinner sig) . Hur ska de klara det? Undrar om inte Benitez har bett dem att ligga lite längre ner i plan. Ett klassiskt taktiskt trick att ta till mot snabba spelare som är duktiga på att utmana. Samtdigt talar det emot hur Benitez vill att Napoli ska spela.

Annons

3) Mittfältarnas kamp
De Rossi & Strootman vs Inler & Behrami. Detta kan bli en nyckel-kamp ikväll. Vilka vinner mest boll? Vilka är mest skärpta i passningsspelet? En mycket intressant batalj.

4) Callejon vs Florenzi
Båda har en liknande förmåga att komma i andravåg och ofta hamna i målsituationer. Callejon har inte alltid varit fantastisk i matcherna men har gjort många mål för att han just hållt sig framme vid rätt tillfälle. Florenzi jobbar över lite större ytor men har samma typ av förmåga. Kliver någon av dem fram ikväll?

5) Gonzalo Higuain vs Francesco Totti
Stjärnorna som förväntas göra det lilla extra. De som bär det största offensiva ansvaret. Är Higuain helt återställd? Kan Totti fortsätta på sin fina form? Kvällens vackraste konst kan mycket väl komma från någon av deras fötter.

Annons

Helgens TV-matcher i TV4 Sportxtra:
Fre: Roma-Napoli kl: 20.45
Lör: Cagliari-Catania kl 18.00
Milan-Udinese kl 20.45
Sön:
Atalanta-Lazio kl 12.30
Fiorentina-Juventus kl 15.00
Torino-Inter kl 20.45.

Let the show begin!

Publicerad 2013-10-18 08:18

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto