Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Samba-Milan orkade hålla ut

Lorenzo Medici

Som så ofta förr när det kommer fint besök på en Champions League-kväll lyckades Milan förvandla San Siro till deras rödsvarta fotbollstempel. I tjugo minuter såg Milan ut som ett fantastiskt lag. I tjugo minuter såg Kaka ut som han gjorde år 2007. I tjugo minuter höll han och Robinho en härlig Samba-lektion med Barcelona. Kombinationer, accelerationer och ett väldigt elegant mål. Sedan var det mest Barcelona. Oändligt bollinnehav, en del chanser och ett Messi-mål.

Men Milan höll ut och lyckades även de skaka fram ytterligare ett par chanser. Som när Robinho märkligt missade bollen i vad som skulle blivit ett friläge, jag gissar att det helt enkelt bara var The Ying and yang of Robinho.

Milan fick med sig en poäng mycket tack vare De Jong, Montolivos och Muntaris kämpaglöd och skärpa och mycket tack vare att Mexes och Zapata höll sig koncentrerade i 90 minuter men det som gav Milan-supportrarnas störst hopp för framtiden var Kakas fina inledning. Om det var en tendens till vad som komma skall och inte bara ett sporadiskt adrenalin-ryck kommer han ge Milan behövligt bidrag till deras offensiv som varit alltför beroende av Balotellis och hans bravader.

Annons

Poängen som plockades kan bli viktig till slut. Om inte Celtic vinner över Ajax borta så bör det räcka med seger mot Ajax på hemmaplan för att ta sig vidare.

Poäng togs även på Stadio Vélodrome i Marseille. Tre stycken dessutom. Napolis seger visade sig inte bara vara en behövlig uppryckning efter Roma-förlusten utan även en helt nödvändig seger för att inte hamna efter Dortmund och Arsenal. Nu står alla tre på sex poäng och avslutningen kommer bli en rysare.

För Napoli var det positivt att Higuain var tillbaka, att Dries Mertens såg sanslöst vass ut, att Duvan Zapata börjar visa vad han kan och att Federico Fernandez återigen gjorde en stabil match.

Inslag som lovar gott inför en tuff höst med många matcher.

Publicerad 2013-10-23 09:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto