Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

I egna händer

Juventus har det trots allt i sina egna händer. Sitt öde. För vinner man sina två sista matcher mot FC Köpenhamn och Galatasaray är man vidare till åttondelsfinal. Men om Real Madrid vinner över turkarna samtidigt som Contes mannar vinner över danskarna i nästa omgång räcker det med oavgjort i Istanbul i den sista omgången. Inget omöjligt scenario.

Jag är inte säker på om det var Juventus som var ohyggligt bra eller om det var Real Madrid som var väldigt lågmälda i den första halvleken. Säkert en blandning. För det var Juventus som hade allt spel och kontrollen på handlingarna i den första halvan av matchen.

Man vann andrabollarna och skapade en del halvfarliga chanser. Pogba spelade moget långt över sin ålder, Vidal erövrade boll, Pirlo dirigerade, Tevez var rörlig, Llorente agerade target och Marchisio stöttade anfallslinjen. Allt medan backlinjen hade bra koll på Reals kontringar. Till slut kom ett välförtjänt mål genom Vidals straffmål.

Det kändes som att Juventus hade greppet och att inget skulle ta dem ut ur det. Men Martin Caceres, som var mycket bra fram tills dess, (frågan är om hans misstag berodde på matchovana eller om bristen på speltid beror på att det bor sådana misstag i uruguayarens repertoar), slog en boll rakt i gapet på Benzema som sedan spelade vidare till Ronaldo. 1-1. Det finns inte utrymme för sådana misstag när man möter Real Madrid. Då straffas man på en gång.

Matchen svängde. Gareth Bale smattrade dit 1-2 (det såg så enkelt ut) och uppförsbacken kändes tung. Men Juve lyckades komma tillbaka. Caceres tog halv revansch med att slå ett fint inlägg och Llorente slet sig skickligt loss från Varane och fick huvudet på bollen. 2-2 kändes rättvist.

Men kvällens viktigaste resultat kanske kom från Köpenhamn, då danskarnas 1-0 på Galatasaray innebär att det nu är ohyggligt jämnt efter Real Madrid.

Men också att Juventus fortfarande har allt i egna händer.

Publicerad 2013-11-06 kl 10:06
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons