Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Övergångssmycken, scudettomuskler och en gloria som är tillbaka

Inter-Livorno var som match mest en gäspning. Livornos målvakt Francesco Bardi (utlånad från Inter) var vänlig nog att bjuda “sin” klubb på tre poäng med sin miss som ledde till 1-0. Men han gav nog de blåsvarta lite skrynkliga pannor i den aktionen. Det är aldrig bra att visa upp sådana missar när man ska vara “framtidens” målvakt.

Men matchen hade ändå två höjdpunkter. Mateo Kovacics inspel till Nagatomos 2-0-mål var ett stycke fotbollsgodis man gärna skulle sätta på repeat. Men framför allt var det ju Javier Zanettis kväll. Legenden var tillbaka efter sin avslitna hälsena. Vackert.

“Glorian” är tillbaka på San Siro.

[youtubeplay id=”bGQMMjSz6Yk” size=”medium”]

***

Catania hade en del flyt med stolpar och domslut mot Udinese. Trots att de vann tyckte jag mig se ett lag som har vissa problem och som kommer få svårt att undvika bottenstriden i maj.

Udinese pressade på och borde ha gjort minst ett mål. Förutom bristande målskytte känns det som att det saknas en större kraft på mittfältet. För övrigt borde de haft minst en straff.

***
Under veckan som gick dök det upp två transferrykten jag verkligen gillade. Gaston Ramirez sägs vilja tillbaka till Italien. Inter eller Fiorentina nämns som nya adresser. Jag har svårt att se att Inter behöver Ramirez då de redan har Ricky Alvarez på exakt samma position men om Ilicic aldrig kommer igång/får chansen tycker jag att han skulle passa utmärkt i Viola.

Det mest spännande ryktet är (som jag tidigare har skrivit och hoppats mycket på) Leandro Paredes till Roma. Enligt transfergurun (och min favorit) Alberto Pedullá är han med 80 % klar för Roma. Det är i så fall en lysande framtidsvärvning i paritet med Lamela och Marquinhos. Ett övergångssmycke som sportdirektör Walter Sabatini i så fall kan vara mycket stolt över.

Det är just sådana värvningar jag gissar att Barbara Berlusconi saknar i dagens Milan.

***
Sluter Delio Rossi en cirkel ikväll? Det var ju på Artemio Franchi han slogs med Ljajic, det var där han fick sparken. Så kan det ju bli ikväll också. Att hans sista match återigen blir i Florens.

Jag gillade Delio Rossi och det han gjorde i Lazio och jag gillade verkligen honom och det han gjorde i Palermo. Men tiden i Fiorentina och nu i Sampdoria har känts annorlunda. Kanske har han tappat självförtroende, kanske har han inte varit tillräckligt flexibel. Kanske har han bara blivit gammal.

***
Men givetvis är det kvällens match mellan Juventus och Napoli som är omgångens höjdpunkt. Italiens två största scudetto-kombattanter som sätter tänderna i varandra. Conte mot Benitez. Tevez mot Higuain.

Alla andra lag får ursäkta (och i synnerhet Roma), men den här säsongen känns detta som den största muskelmätningen som italiensk fotboll kan bjuda på.

Publicerad 2013-11-10 kl 09:54
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons