Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Grus i maskineriet

Det är grus i maskineriet. Milan har väl haft det hela säsongen och gårdagen var inget undantag. Hemmamatchen mot Genoa kände som sista chansen till den upphämtning man velat sätta igång för länge sedan. Sista chansen togs inte till vara på. Nu är tålamodet slut. Curva Sud har fått nog.

Egentligen borde de ha grillat Berlusconi tidigare och hårdare. Satt större press. Som vanligt klarar han sig lindrigare undan än vad han borde. Milan borde naturligtvis ha vunnit matchen mot Genoa. Man hade ledningen. Man spelade med en man mer i över en halvlek. Balotelli missade en straff. Matri och Birsa missade solklara målchanser.

Man spelade inte särskilt bra. Inte ens med Kaka (bäst igår), Balotelli, Robinho, Matri och Birsa på plan tillsammans lyckades man sätta Genoa under stor press. Liten men inte stor. Det brukar man göra och det borde man ha gjort.

Milan har många djupgående problem (typ för många gratiskontrakt eller lågbudget-värvningar)  men det mest akuta problemet är att det känns som att de  har gått in i en återvändsgränd med Allegri nu. Det finns väldigt lite spelglädje i laget.

Det känns som att Allegris tjoande från sidlinjen inte har någon verkan. Än så länge verkar han ändå sitta kvar. Kanske vill Milan-hövdingarna snåla även där. Eller så är det nog så att det inte finns några bra ersättare till hands just nu.

Men medan inget händer så faller Milan djupare och djupare ner i mörkret.

Det är grus i maskineriet. Napoli kändes lite sega. Inte på tå, inte på största hugg. Parma kunde matcha dem väl fastän man spelade långt ifrån Ennio Tardini. Callejon och Pandev hade bra omställningslägen men lät sin brist på spelförståelse ta över, Higuain kom inte loss och Insigne saknade den rätta studsen i steget.

Parma behövde inte skämmas för segern. Cassano promenerade ostörd 20-30 meter innan han ljuvligt enkelt placerade in den bakom Pepe Reina. “Peter Pan” flyger fint i provinsernas land och Parma ser mer och mer intressant ut (Sugar-Team!!).

När allt kommer omkring så ser däremot Benitez-Napoli inte så mycket annorlunda ut än Mazzarri-Napoli. Vinner Juventus och Roma sina matcher sladdar Napoli en aning i toppstriden. Precis som tidigare år. Kanske har allt väsen kring Benitez var lite väl högt.

Både Napoli och Milan har viktiga matcher i Champions League i veckan där de kan bevisa att gruset i maskineriet tillfälligt går att rensa bort.

Men om felet är större än så kräver det nog en större reparation i längden.

***

Corini-effekten!

Lazarevic-effekten!

Corini visade direkt fingertoppskänsla genom att ge Lazarevic chansen. Han var pigg och han avgjorde Verona-derbyt på övertid.

Publicerad 2013-11-24 kl 08:58
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons