Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Är farhågorna kring Benitez-projektet på väg att besannas?

Rafa Benitez och Napoli rivstartade på säsongen. De spelade vacker fotboll, gjorde mycket mål och såg ut att ta ett lyckat steg från Mazzarris mer kontringsinriktade spel till att bli ett mer skickligt bollinnehav-inriktat lag. Man såg ut att kunna hota om scudetton och man gick bra i Champions League. Allt verkade frid och fröjd.

ANNONS

Men nu verkar tiden ha hunnit ikapp Benitez och Napolis nya projekt. Laget har hamnat i en formsvacka, har inte lyckats vinna en enda match mot ett topplag (om man inte räknar Milan som ett topplag) och avancemanget i Champions League är nu väldigt långt ifrån dem.

De farhågor jag målade upp innan säsongen börjar nu riskera att visa sig vara sanna. Napoli och De Laurentiis har investerat allt i den spanska tränaren och hans önskemål. Man har tillgodosett hans önskningar på transfermarknaden och man har litat till hans kunskap till hundra procent. In Pastor Benitez we trust. Detta är riskfyllt.

Tittar man på Benitez historia i Liverpool så kan man tolka det som att han till sist körde in klubben i en återvändsgränd med sina märkliga val på transfer-marknaden, med sin envisa turn over-ideologi och sin oförmåga att vara mer flexibel.

ANNONS

Jag blir orolig när jag hör spelare som Skrtel, Gonalons och Javi Garcia som januari-värvningar. Spelare som skulle kosta en del men förändra väldigt lite. Innan säsongen startade var Benitez så mätt och belåten med sin trupp, nu när det börjat gå sämre har han börjat prata om skillnaden i klubbarnas omsättningar och att det behövs förstärkningar.

Om Benitez-projektet faller ihop kommer man stå med en massa dyra spelarköp som är anpassade och valda av sin tränare. Det är riskfyllt att lägga så mycket tro och förhoppningar på en enda person. Det är dags för Pastor Benitez att bevisa att hans lära fortfarande har mening och substans.

Annars riskerar Napoli att få lida av en långdragen spansk baksmälla.

Publicerad 2013-11-29 kl 08:37

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto