Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Assistkungarna

Lorenzo Medici

Det är oftast målskyttarna som får mest av äran och rampljuset. Personligen tycker jag att assistligan får alldeles för lite uppmärksamhet. Ofta kan en spelares genialitet och osjälviskhet mätas bra i hur många assist han levererat.

Jag bestämde mig för att ta reda på vilka som är Serie A:s assistkungar och räknade på de två senaste säsongerna samt de fjorton spelade matcherna av denna säsong för att se vem som är bäst.

1. Antonio Cassano 22 assist.
Cassano är en mästare på att hitta fenomenala lösningar och har en otrolig känsla i sina fötter. Det förvånar knappast att han toppar listan.

2. Francesco Totti 21
Kungen av Rom leder faktiskt årets assistliga trots att han missat en hel del matcher vilket säger en del om hans storhet när det gäller framspelningar. Att han sammanlagt ligger tvåa på listan säger ju också en del.

3. Marek Hamsik 19

ANNONS
Vann fjolårets assistliga då han hade en fenomenal säsong. Hamsik är en väldigt stark poängspelare och brukar hamna på över både tio mål och tio assist per säsong.

4. Borja Valero 16
Borjas 16 assist är anmärkningsvärda för att han har spelat en säsong mindre än alla andra på listan. Med den framspelnings-frekvensen lär han kunna toppa en sådan här lista snart. För er som tvekade om hur viktig han är för sitt Fiorentina är detta ett lysande bevis.

5. Arturo Vidal 15
Vidal gör allt för Juventus. Vinner boll, sprider energi, gör mål, driver upp anfall ….och spelar fram. Han är troligen ligans mest kompletta mittfältare.

6. Andrea Pirlo 15
Kanske trodde man att Pirlo skulle något högre upp på listan, men den skäggige mittfältsmaestron opererar ju ofta längre ner i plan vilket troligen minskar tillfällena till att spela fram till mål.

ANNONS

7. Sebastian Giovinco 15
De flesta av dessa assist kom säsongen 2011/12 i Parma då han spelade hela tiden och hade en bejublad säsong. Det säger dock inte mindre om hans skicklighet för det.

8. Mirko Vucinic 14
Vucinic är verkligen spelaren som alltid balanserar mellan genialitet och irritation. Han söker många gånger den svåra lösningen och när det går hem är det ofta gjort med sublim känsla. Fjorton gånger har han lyckats med den bedriften.

9. Alessio Cerci 12
Cerci har denna säsong utvecklats till en större målskytt än tidigare, men förra säsongen och även denna levererar han också avgörande passningar till sina medspelare med jämna mellanrum. Alla Cercis assist har kommit de två senaste säsongerna i Torino-tröja.

10. Alessandro Diamanti 12
Bolognas alfahanne gör det mesta för sitt lag. River och sliter, gör mål och spelar fram. Kanske borde han få lite mer avlastning.

ANNONS
Publicerad 2013-12-05 11:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto