Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

När mörkret faller över Serie A

Lorenzo Medici

Förra helgen bjöd på en hel del bra fotboll i Italien. Både Napoli-Inter och Milan-Roma var underhållande matcher. Spelmässigt har Serie A inte särskilt stora bekymmer. Men när helgen blev vardag föll mörkret över Serie A.

Den gamla spelskandalen tog ny spinn med nya misstänkta spelare och matcher. Bland annat Cristian Brocchi och Gennaro Gattuso. Vi vet att namn har slängts ut tidigare som sedan inte visat sig vara skyldiga. I Gattusos fall vill jag och tror jag att han är oskyldig.

Det är många som känner varandra i fotbollsvärlden och skickade SMS behöver inte alltid betyda att man är en fuskare. Men som om detta inte var nog beslutade förbundet att stänga av Inters och Romas kurvor. För Inters del betyder detta alltså att derbyt mot Milan berörs (de har dock lämnat in en överklagan). Oerhört trist såklart.

Serie A befinner sig i den metamorfos som startade för ett par år sedan och som kommer hålla på i några år till. Det finns inga genvägar längre, man måste orka ta sig genom mörkret för att nå ljuset igen.

ANNONS

Ett bra exempel är det nya TV-avtal som man slutit, ett helt okej avtal, men det slutar inte där. Serie A måste lära sig att se längre än så, våga bryta ny mark. Man måste satsa hårdare på att marknadsföra sig kollektivt och inte bara försöka se till den egna klubbens överlevnad.

Precis som man gjort i Premier League och i Bundesliga. Jag pratar inte bara om nya arenor utan hela produkt-utvecklingen. Biljettsystem, trovärdighet, åtgärder för att komma till rätta med sviktande publiksiffror osv.

Ska man återigen kunna hävda sig som en av de två bästa ligorna i världen måste man bli en het produkt utanför Italien. Det är man inte idag.

Det finns mycket kvar att göra innan ljuset återigen skiner på Serie A.

Publicerad 2013-12-20 08:06

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto