Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Höstbetyg - lag för lag (del 1)

Atalanta 6
Känts för dåliga för att jaga Europa-platser och för bra för att dras in i den ordentliga bottenstriden. Vilket med andra ord betyder att allt är som det brukar i Atalanta-land. Vägrar att kliva ur mittskiktets tillvaro.

Bologna 5,5
Segern över Genoa gav lite andrum i vad som har varit en jobbig höst. Antonsson och kompani har haft besvär i backlinjen och förutom Diamanti har offensiven varit mycket impotent. Behöver förstärka laget under januari.

Cagliari 6
Spelmässigt har man varit upp och ner, men tillräckligt bra för att ännu inte dras in i bottenstriden. Få spelare i laget har nått upp till fjolårets nivå mensvenskarna Eriksson och Ekdal har dock båda haft godkända höstar. Men hur länge orkar klubben dras med sina arena-problem?

ANNONS

Catania 4,5
Har gått från Lodi-styrt, Sydamerika-inspirerat-överpresterande lag till dekadent och impotent sjunkande skepp på väldigt kort tid. Kanske har det en hel del med sportdirektör Lo Monacos frånvaro att göra. Den argentinska tangon har tystnat på Sicilien.

Chievo 5,5
Inledde katastrofalt med Sannino men ryckte upp sig rejält när Corni tog över och vann bland annat derbyt mot Verona. De två senaste förlusterna gör ändå att de lämnar 2013 med en viss perplex känsla.

Fiorentina 7
Har inte riktigt kunnat utmana om topp tre-placeringarna på allvar men är med i racet trots att Mario Gomez gått skadad under nästan hela hösten. Rossi har varit fantastisk, Cuadrado har varit Cuadrado och Montella fortsätter att imponera som tränare. Viola borde kunna bli bättre efter jul när man får tillbaka Gomez, Ilicic kanske hittar formen och man värvar en och annan spelare (Lodi?).

ANNONS

Genoa 6
Liverani-projektet slutade illa men Gasperini version 2 har fallit relativt väl ut. Trots att truppen inte riktigt är anpassad till Piemonte-tränarens idéer har man ändå lyckats hitta ett hyfsat recept. Det är dock stor skillnad på Gasperinis Genoa hemma på Marassi och på bortaplan.

Hellas Verona 8
Säsongens stora överraskning. Är i detta nu på en Europa League-plats vilket är sensationellt bra. Laget har ett tryggt grundspel, återupplivat Luca Toni, fyndat i Iturbe och Romulo och äger en duktig spelfördelare i Jorginho. Har gjort Bentegodi till sin ointagliga borg då de tagit hela 24 av 29 poäng där. Salvezzan är redan avklarad.

Inter 6,5
Mazzarri plåstrade om Inter efter alla Stramaccioni-sår, lappade ihop försvaret och pumpade nytt blod i Ricky Alvarez och Jonathan. Successivt har dock Mazzarris feghet och försvarsspelets virrighet ökat och Inters poängskörd minskat. Är en bit efter topp tre, men laget känns ändå avsevärt förbättrat gentemot i våras.

ANNONS

Juventus 7,5
Lika dominanta i ligan som vanligt, där de sällan tappar poäng eller gör några fel. Pogba tog ett kliv till, Tevez blev en succé och Llorente har växt. Men visst drar det tidiga respasset ur Champions League ner betyget.

Publicerad 2013-12-26 kl 08:44

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto