Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sanningen om Allegri har väldigt lite med sanningen om Milan att göra

Kemin mellan Silvio Berlusconi och Massimiliano Allegri fanns aldrig. Redan i början av sommaren 2013 var han ju nära på att få sparken.

Allegri måste då verkligen ha velat stanna kvar i Milan till varje pris. För om man låtit sig hunsas som en hund av Berlusconi och fått höra skitsnack som tredjeperson varannan vecka, måste ens jobb varit kärt.

Han var kanske så övertygad om att han skulle ta dem längst upp i toppen den här säsongen.

Men nu är det slut. Jag kan nästan höra hur Massimilliano kan börja andas igen. För även om det säkerligen är med tungt hjärta han lämnar känner han sig nog även fri.

Fri från Berlusconis kedjor, fri från oron att aldrig kunna få de förstärkningar man hade hoppats. Fri från all press.

Allegri har nu chansen att börja om någon annanstans. Om det är som förbundskapten, utomlands eller i ett annat Serie A-lag återstår att se. Nu vill och behöver nog Allegri få ta ledigt resten av våren. Kanske även reflektera över vad han har gjort för misstag.

Milan kan dock inte ta ledigt. De måste kämpa vidare i sin eländiga liga-sits.

Sanningen är att Milan borde ha sålt Pato när man hade Carlos Tevez på gaffeln, sanningen är att man borde ha satsat på Kevin Strootman när man kunde, sanningen är att man borde sålt Robinho för länge sedan.

Sanningen är att man borde ha lagt 100 miljoner på en försvarare istället för Alessandro Matri, sanningen är att man inte kan skapa ett topplag om man bara letar efter utgående kontrakt med ljus och lykta. Det finns så många sanningar som lett Milan dit där de är idag.

Sanningar som Massimiliano Allegri inte har någonting med att göra.

Publicerad 2014-01-13 kl 12:55
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons