Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Tres Amigos

11-1 i målskillnad. Gårdagens målskillnad för topp tre i Italien. Tre lag som numera vinner för jämnan och som sällan förlorar. Tre lag som tar ett större och större grepp om de tre Champions League-platserna. Juventus, Roma och Napoli är som tre amigos som rider ifrån de andra i solnedgången.

Juventus hade lite hjälp av en svag målvaktsinsats men firma Lichtsteiners och Llorente firade stora triumfer och efter en tuff första halvlek mot Cagliari blev ändå 1-4 tryggt till slut.

Roma hade inga problem med att mosa och trycka till ett bortaplans-meningslöst Genoa. Florenzis galenskap till vackert mål (säsongens snyggaste) och Strootmans och nye Nainggolans mittfältspel var grannt att se.

Napoli visade upp en lite mer cynisk sida än sina konkurrenter när de skickligt kontrade sönder Verona. Insigne fick äntligen göra mål och återigen visade Dries Mertens upp sin skicklighet.

Just nu känns det som om inget annat lag ska kunna rubba dessa tre i toppen. Det känns som att Juve. Roma och Napoli har en högre växel än resten.

Vad beror det på? Kanske är det detta?

1. Inters och Milans dekadens

Vi ska inte glömma bort att både Inter och Milan gör svaga säsonger samtidigt. Minst en av dem brukar ju alltid finnas med i titelracet eller åtminstone topp tre. Genom historien är de ju just någon av Milano-klubbarna som oftast varit Juventus största hot när “den gamla damen” varit topp två. Nu är båda Milano-lagen långt efter. Visst spelar det roll.

2. Fiorentinas skadeproblem

Just nu är det största hotet Fiorentina. Men trots att de ofta snickrar ihop bra fotboll så känns skadorna på Mario Gomez och Giuseppe Rossi ödesdigra. Allt tyder på att det blir för svårt för dem att komma ikapp.

3. Medgången för topp tre.

Juventus har ju gjort väldigt mycket rätt länge. Det nya är att både Napoli och Roma nu också verkar göra det. Båda har hittat två tränare som utvecklat respektive lagens spel (Garcia har väl mer eller mindre varit en revolutionerande uppgradering) men gemensamt för de båda är också att de gjort mycket bra ifrån sig på transfermarknaden.

Dessa lag har stark medvind. som de i mångt och mycket har blåst igång själva.

Tres Amigos.

***

Ett lag som definitivt är avsågat från en topp tre-placering är Milan. Trots att man ledde med 0-2 och allt verkade hur betryggande som helst så tappade man allt och lite till. Bonera och Emanuelson samspelade i konsten i uselt försvarsspel och kvällens kung Domenico Berardi gjorde tre mål innan paus och ett efter.

Berardi är ingen vanlig talang och det lustiga är att han verkar ha exakt det som Juventus söker i  offensiv väg.

Milans försvar svek dem igen, men de kunde mycket väl ha kvitterat. Stolpe (bra inhopp av Honda!), ribba och och inte den rätta precisionen hindrade dem från ett 4-4-mål. Efter matchen fick Barbara Berlusconi nog och röt så högt att Allegri troligen får sparken i förtid idag. Kanske kan det ge lite positiv effekt på kort sikt.

Men på lång sikt är det väldigt mycket annat som måste lösas.

Publicerad 2014-01-13 kl 11:26
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons