Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Milan kvar på ruta ett

Milan började förtroendeingivande. Med entusiasm och offensivlusta. Det kändes som att Seedorf verkligen hade planterat sina idéer. Possesions-spel till tusen, passningar och instick längs marken.

Balotellis ledningsmål var ett resultat av en bra start. Men det skulle inte vara särskilt länge. Sakta men säkert förvandlades vad som såg ut som en taktisk triumf till taktiska problem. För De Jong och Nocerino blev ensammare och ensammare, passningsspelet sämre och sämre och avstånden mellan lagdelarna längre och längre.

Udinese insåg detta mer och mer och började utnyttja det. Silvan Widmer (positiv överraskning) och Gabriel Silva var expresståg på kanterna, Badu var kraft och dynamik. Kvitteringen kom på straff efter att Emanuelson inte hängde med sin Udinese-spelare.

Det verkar inte som att Seedorf har någon mirakel-medicin till detta Milan. Försvaret är fortfarande stundtals en misär, Robinho är fortfarande Robinho och Kaka…ja han känns gammal och utan bett.

Gårdagens Udinese däremot kändes lite som det Guidolin-styrda Udinese vi är vana att se. Snabba omställningar och löpvilligt. Nico Lopez hoppade in och visade varför Roma bör satsta på honom nästa säsong. Uruguayaren tog vara på de oceaner som Milan lämnade, löpte och avslutade säkert förbi Abbiati.

Udinese fortsatte att leka Milano-killer och fick säkert en rejäl boost på självförtroende-fronten. Det känns däremot som att Milan är kvar på ruta ett och stampar. Det krävs nog helt enkelt en del vettiga nyförvärv (en mittback!! passningsskickligare mittfältare!!) för att kunna vända på denna sega rödsvarta stek.

***
Alessandro Diamanti ser ut att lämna för Kina och Lippi. Bologna får nästan 10 miljoner euro. Var de tvungna? Ville Diamanti bort så gärna? Vad tror de att de ska kunna ersätta honom med?

Det känns som om de precis skrev under sin nedflyttning till Serie B.

Jag kommer sakna dig så mycket, Alino.

***

Transferbetyg:

Adryan Anfallare Falmengo-Cagliari 6,5
Spänannde talang som kan behöva lite tid. Kommer säkert öka i värde med tiden.

Paolo De Ceglie Försvarare Juventus-Genoa 6,5
Kommer äntligen få speltid och lär ge Genoa energi på kanten.

Paolo Castellini Försvarare Sampdoria-Livorno 5
Förändrar inget i jakten på nytt kontrakt.

Jonathan Rossini Försvarare Sassuolo-Parma 5,5
Var inte ordinarie i Sassuolo, kanske ser Donadoni något hos honom som inte De Francesco ser. Hygglig försvarare, inget mer.

Ezequiel Schelotto Mittfältare Sassuolo-Parma 6
Haft en något sorglig kurva på sin karriär. Parma kan kanske bli ett mentalt lyft för honom.

Pedro Mendes Försvarare Parma-Sassuolo 6
Har en känsla av att portugisen är bättre än vad vi hittills sett men han måste lära sig att värdera situationerna bättre.

Aleandro Rosi Försvarare/Mittfältare Parma-Sassuolo 6,5
Jag har fortfarande inte gett upp hoppet om Rosi. Bör kunna bidra med fart och fläkt till sin kant.

Nicola Sansone Anfallare Parma-Sassuolo 7
Är i sina bästa stunder en mycket snabb och giftig anfallare. Behövde speltid och lär få det nu. En tridente med Sansone-Zaza-Berardi är bättre än vad de flesta kan ställa upp med i Serie A.

Publicerad 2014-01-23 kl 11:39
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons