Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bästa tänkbara reklam för Serie A

Lorenzo Medici

Matchen mellan Roma och Napoli kändes som en väldigt bra reklamfilm för Serie A. Två bra lag, fartfyllt spel och snygga mål.

Roma kändes lite mer beslutsamma, hade lite mer spetskvalité och lite vassare spelidé än Napoli.

Men matchen var jämn och det var starkt av Napoli att hämta upp ett 2-0-underläge. Resultatmässigt är semifinalen fortfarande vidöppen.

Det finns så mycket kvalité i detta Roma. Gervinhos gjorde återigen en helt fantastisk insats igår och färdas fortare och fortare mot stor kultstatus i Rom. Han flyger fram som en geopard, men har också visat att han kan vara konkret.

Kevin Strootman är definitivt en av de absolut bästa spelarna i Serie A. Han är en komplett mittfältare, göra sällan några fel och gör ofta väldigt mycket bra. Hans 2-0-kanon var rena mästerverket.

Annons

Lägg till Tottis touch, De Rossis defensiv, Ljajics teknik och duktiga ytterbackar och det är inte svårt att förstå varför Roma är så bra just nu.

Napoli hade svårt att stå emot Romas omställningar men spelade stundtals bra och skapade rätt mycket egna chanser. Jämfört med de senaste matcherna i ligan var det ett klart steg framåt.

Gonzalo Higuain löpte och skapade mycket, Marek Hamsik verkar vara på gång och Dries Mertens visade återigen att han är lagets formstarkaste spelare. Även Insigne gjorde en bättre match än på länge.

Det är nog i försvaret som man fortfarande visar brister. Inte minst på ytterbackspositionerna. Framför allt Christian Maggio.

Jag har svårt att avgöra om han blivit väldigt mycket sämre eller om han helt enkelt inte klarar av att spela i en fyrbackslinje. Förmodligen en blandning. Juan Zuniga saknas.

Annons

Returen i Neapel blir spännande att följa och förhoppningsvis lika bra som gårdagens match.

En match som var bästa tänkbara reklam för Serie A.

Publicerad 2014-02-06 10:54

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto