Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Napoli glöder, Milan blöder

Lorenzo Medici

Jag gissar att det är så här Rafa Benitez vill att Napoli ska spela. Med fart, rörelse och snabba uppspel från mittfält till anfall.

Bollinnehav och massvis med skapade chanser. Rafa-fotboll när den är som bäst. Den fina insatsen mot Roma i veckan var ingen slump, det var en uppåtgående form vi såg.

Segermatchen mot Milan gav många fina styrkebesked. Jorginho var fantastisk och visade redan att han kommer bli oersätterlig. Brassen har en oerhörd förmåga att hitta in med perfekta passingar från mittfältet till anfallet. För mig var han den största taktiska nyckelspelaren igår. Men det fanns mer att njuta av ur napoletanskt perspektiv.

Hamsik är på väg mot toppform, Maggio gjorde sin bästa match på länge, Fernandez växer, Ghuolam såg lysande ut, Inler mådde bra bredvid Jorginho, Mertens och Insigne var svårfångade och Higuain målfarlig.

Annons

Napoli kändes mycket starka. De kändes som ett lag som är på väg att komma underfund om sitt bästa jag.

Napoli glöder.

Milan däremot kändes som ett trasigt pussel. Många omaka bitar som inte riktigt passar ihop. Spelare som är för gamla, ur form eller för dåliga. Spelet flöt sällan och man jobbade mer en och en än tillsammans. På det sättet är det svårt att vinna matcher.

Att man inte sålt Robinho är ett bra exempel på hur Milan mår, försvarsspelet duger inte, Kaka är mest en sorglig skugga av sig själv och Essien såg….ja gammal ut. Det var bara Adel Taarabt som var en rödsvart ljusglimt. Pigg och explosiv.

Man kan analysera Milan hur länge som helst. Men jag tror i slutändan att det handlar om att det helt enkelt saknas kvalité i truppen. Spelet mot Napoli kunde nog göra en Milan-supporter gråtfärdig.

Annons

Mario Balotellis tårar föddes nog bara delvis ur det. Besviken över sin egen prestation. Över lagets insats. Men kanske även det bekräftade faderskapet han genomgick i veckan. Den enorma pressen runtomkring honom. Känslorna inuti hamnade utanpå.

Milan har en lång uppförsbacke att vandra, truppen måste ses över, ett tydligare projekt måste hittas och nya pengar måste vaskas fram.

Milan blöder.

Publicerad 2014-02-09 10:38

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto