Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Min attack på Capello

Lorenzo Medici

Fabio Capello talade i fredags. Som han rätt ofta gör i Gazzetta dello Sport numera. Förmodligen har han ganska mycket tid nu när han är förbundskapen (Ryssland).

Han menade att detta Juventus inte har någon större konkurrens i ligaspelet vilket ska ha påverkat deras Champions League-fiasko. Något som fått Conte att attackera tillbaka. Min attack är lite mindre och kanske inte riktigt från samma håll.

Att den italienska ligan som helhet har problem är en no-brainer. Ekonomin är inte den bästa och det är svårt att sälja tv-rättigheter utomlands dyrt, om arenorna gapar halvtomma. Det här vet vi.

Men Capellos attack innebär att han rackar ner på främst Roma och Napoli som odugliga konkurrenter åt Juventus.

Jag håller inte med. Både Napoli och Roma imponerade i sina matcher igår. Båda klubbarna spelar mycket bra och positiv fotboll (det kan man ju inte påstå att Capellos lag alltid gjort) de har skaffat tränare som har en vision och man kan se att klubbarna har en röd tråd i sina projekt. Båda har även stjärnor i sitt lag som man kan fronta med.

Annons

Capello menade att Juventus “la till” Tevez och Llorente medan Roma, Fiorentina och Napoli ersatte Lamela, Jovetic och Cavani. Det spelar ju egentligen ingen roll. De spelare som Juves nya anfallspar har tagit platsen ifrån har ändå inte bidragit den här säsongen.

Så visst har T & L förbättrat laget, men det vill jag mena att Roma, Fiorentina (om de inte haft alla skador) och Napoli också har gjort med sina så kallade ersättare.

Visst, ligger både Roma och Napoli efter Juventus i tabellen. Men så har det ofta varit i Italien. Capello om någon borde veta det. Säsongen 2004/05 var Juventus t ex sju poäng före tvåan Milan och fjorton före trean Inter.

Ett Inter som bland annat innehöll startspelare som Favalli, C.Zanetti, Martins och Adriano var heller knappast bättre än dagens Roma eller Napoli.

Annons

Jag tror att det var tillfälligheter som gjorde att Juventus åkte ur och att Roma skulle klara sig alldeles utmärkt i Champions League redan idag. Att Napoli gjorde det, såg vi ju i höstas när de var ytterst nära att ta sig vidare i en grupp med Arsenal och Dortmund.

Serie A har massor av problem, men att kvalitén på lag som Roma och Napoli och även Fiorentina inte håller måttet och gjort Juventus sämre i Europa-spelet tror jag helt enkelt inte är sant.

Publicerad 2014-02-17 13:26

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto