POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Frankenstein Madrid

Efter mindre än tjugo minuter hade Kaka träffat ribban och Andrea Poli nickat i stolpen. Återigen såg det ut som att Milan skulle plocka fram den där vassa Champions League-kostymen som de så väl vet hur de ska bära.

Matchen var jämn, men Milan skapade de flesta chanserna och hade hyfsad koll på händelserna. Balotelli spelade mer för laget än någonsin men hittade inga egna genombrott. Essien och De Jong fungerade bra på mittfältet och Kaka och Taarabt kändes pigga.

Men de där missade chanserna i första halvlek skulle bli missar att gräma sig över. För desto längre matchen gick desto tröttare blev Milan.

Atletico Madrid kändes starkare sista kvarten och Diego Costas mål som föddes ur Abates okontrollerade nick-rensning, kändes inte helt rättvist men heller inte helt ologiskt sett till matchens förlopp.

Atletico Madrid andas väldigt mycket Diego Simeone och genomsyras av sånt som argentinaren själv representerade som spelare. Det är no nonsense-fotboll, inte mycket till flärd utan kraft och disciplin.

Det är lagom elakt och man fixar alltid frispark i rätt stund för att klara sig undan. Det är vinnarskalls-fotboll.

Simeone beskrev sitt lag väldigt bra själv efter matchen.
-Vår största styrka är att vi vet våra begränsningar.

Precis så är det.

Har man sedan två Frankensteins i laget underlättar det. Målvakten Thibaut Courtios är en jätte både spelmässigt och kroppsligt. Hans räddning på Polis nick var närmast overklig. Att han anses som en av världens bästa målvakter var inte direkt svårt att förstå en kväll som denna.

Sedan denne Diego Costa. Denne lite gammeldags centertanks-typ vi inte ser många av idag. Han ser elak ut, känns skräckinjagande att möta med sin enorma fysik och sätter han upp farten är han en bulldozer man inte vill stå i vägen för.

Att han gjorde matchens enda mål var ingen slump. Diego Costa kommer bli välbetald av någon väldigt rik klubb i sommar.

Sett till matchen igår så finns det självklart en chans att Milan kan vända i returen. Men den första matchen brukar oftast inte spegla returmötet. Och sett till hur Diego Simeone byggt detta Atletico Madrid har jag svårt att tro att de ska göra något de sällan gör.

Nämligen att förlora.

Publicerad 2014-02-20 kl 10:06
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto