Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

No Curva, no party - bara ny polemik

Lorenzo Medici

Roma och Inter drabbade samman på ett curva-tomt Olimpico. Kanske var det just saknaden av dem som gjorde att Roma inte riktigt fick igång sitt spel i den första halvleken. Det var som att de hade behövt kurvornas sjungande kraft i ryggen.

Eller så var det Inters resoluta spel som fick dem lite ur balans. För de blåsvarta tog hand om det mesta av spelet i början. Troligen hade det en del att göra med att Mazzarri valde att spela med två anfallare varav den ena var Mauro Icardi.

Den 21-årige argentinaren löper mycket och ofta rätt och har en fysik som är jobbig att stå emot för motståndarna. Det var just Icardi som också borde fått en straff när Benatia drog ner honom i straffområdet.

Men av någon anledning blåste inte Bergonzi och Inter får fortsätta sin långa väntan på att få skjuta från elva meter.

Det fanns fler tillfällen som såg luriga ut i straffområdet. Som De Rossis knytnäve i Icardis ansikte, som Samuels neddragning av Destro och som Juan Jesus kamouflerade smäll i magtrakten på Romagnoli. Många fula knep som passerade osedda förbi Bergonzi.

ANNONS

Om första halvlek var Inters blev den andra mer Romas. Handanovic räddade bland annat sitt lag med en underbar räddning på Pjanics friläge.

Nainggolan gjorde en mycket bra match för Roma, likaså Castan, Benatia och unge Romagnoli. I Inter var Cambiasso stor sheriff på mitten och Guarin gav glimtar av storhet. Även Inters försvar hade en bra kväll.

Resultatet var väl inget vidare för något av lagen, men heller ingen katastrof. Båda kan nog vara hyfsat nöjda.

Några som däremot inte lär vara helt nöjda är domarförbundet. Efter en vecka av rabalder inleddes nu nämligen denna omgång med ny polemik. Trots att pressen och kraven på domarna är onaturligt höga så är det svårt för dem att skylla på någon annan än dem själva.

Matchen blev aldrig Profetens seger över Roma eller Destros revansch på Inter.

Utan snarare de fula knepens och de tömda kurvornas kväll.

ANNONS
Publicerad 2014-03-02 08:27

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto