Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Paris - pengar pratar (del 2)

Lorenzo Medici

Donato Di Campli börjar bli lite tjatig. Så tjatig att man undrar om han har en dold agenda bakom sina uttalanden. Det går knappt en vecka utan att man hör honom säga hur bra hans klient Marco Verratti trivs i PSG eller att han inte kommer återvända till Serie A.

Om han har det så bra och allt är frid och fröjd, då är det väl bara att stänga munnarna och köra på? Eller finns det något som oroar? Ja, troligen. Nämligen en fransk supertalang i Juventus.

Marco Verrattis agent, Di Campli, är säkerligen mycket väl medveten – och kanske även informerad – om att PSG kommer göra allt för att värva Paul Pogba i sommar.

Den franska klubben känns nästan besatta av honom. Dels på grund av hans enorma kvaliteter och potential men också för att man vill bygga sitt varumärke på fler franska spelare. Vad vore då bättre än en Pogba?

Var kommer då Verratti in i bilden? Jo, PSG är säkert redo att offra Verratti som delbetalning för Pogba. Det känns rätt givet. Genom att påpeka hur ovärderlig Verratti är för PSG, att Juventus skulle vara ett steg ner i karriären osv,  så kanske man kan tro att Di Campli bara försvårar en eventuell framtid i Juventus.

Annons

Jag är inte så säker på det. Det här är ett vanligt spel från agenter som klubbar och medspelare känner till. Det som Di Campli troligen försöker göra är att höja statusen hos sin spelare. Men om man har ett ständigt behov av att berätta hur gärna ens klient vill stanna i klubben ska man börja ana oråd.

Frågan är om Juventus är redo att svälja betet? Verratti har varit otroligt bra i PSG och skulle passa bra in i Juventus men å andra sidan ger man upp en ännu större talang och en annan spelartyp  i Pogba.

Släpper man den unge fransmannen så tappar man väldigt mycket fysisk kraft på mitten, något Verratti inte kan bidra med. Givetvis skulle PSG behöva lägga upp minst 20-30 miljoner euro förutom Verratti, vilket skulle kunna vara pengar att handla en bra och kraftfull mittfältare för.

Men de pengarna skulle man kanske hellre vilja använda till andra spelare. Jag kan tänka mig att man vill värva ytterligare en anfallare i Tevez-klass och kanske också en ytter av högsta nivå.

Annons

PSG kommer nog att försöka få ner priset genom att erbjuda någon av Verratti, Lucas eller Lavezzi. Frågan är hur mycket det intresserar Juventus.

Kanske är det trots allt bättre att stå emot pengarna och behålla Pogba. Han lär ju inte gå ner i pris om ett år, snarare tvärtom. Hur man än gör så har Juventus ett bra förhandlingsläge.

Men räkna med att PSG kommer göra allt vad de kan för att locka över Pogba till Paris i sommar.

Publicerad 2014-03-05 14:32

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto