Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Det gick för fort för Italien

Nja, det krävs nog ett bättre Italien om man ska kunna rå på Spanien. Stundtals gick det för fort när Pedro, Jordi Alba och sedan David Silva satte upp farten. Maggio och Criscito blev mosade.

Italien som har alldeles för få av de spelartyperna hade svårt att hänga med och även svårt att skapa ett eget spel. Cerci hade något försök, men så mycket mer var det inte. Det fanns ingen Balotelli att sätta upp bollar på och Thiago Motta är ingen regissör.

Debutanten Gabriel Paletta var en av de som klarade sig bäst och visade att han bör plockas ut till truppen till Brasilien. Tack och lov för Italien var Diego Costas debut inte lika vass. Anfallsbesten är ännu inte riktigt indansad i Spaniens spel. När/om han är/blir det så ger han laget en dimension de ibland saknat. Spanien ser ut att bli topp fyra till VM.

Italien däremot känns långt ifrån en semifinal till sommaren. Mycket måste bli bättre.

Och jag är inte ens säker på att det räcker.

Spelarbetyg:
Italien: Buffon 6,5, Maggio 4,5, Paletta 6,5, Barzagli 6, Criscito 4,5, Montolivo 6. Thiago Motta 5, Marchisio 5,5, Cerci 6, Candreva 5, Osvaldo 5,5.
Avbytare: Abate 6, De Sciglio 6, Pirlo 6.

Spanien: Casillas 6, Azpilicueta 6,5, Martinez 6,5, Ramos 6,5, Jordi Alba 7, Thiago 6,5, Busquets 6, Fabregas 5, Iniesta 7, Diego Costa 6, Pedro 7,5.
Avbytare: Valdes 6, Silva 7, Xabi Alonso 6.

Betygskalan är enligt italiensk modell, dvs ungefär: 4,5= Usel, 5= Dålig 5,5= Inge vidare 6= Godkänt 6,5= Bra, 7=Mycket bra, 7,5= Lysande osv.

***
Enligt Bloomberg så har Berlusconi öppnat upp för att sälja klubben. Det skulle i så fall vara de bästa nyheter en Milan-supporter kan tänka sig.

Inte lika roligt är att Fininvest gått ut och dementerar uppgifterna.

***
Juventus sportdirektör Marotta var i Spanien igår och erkände att han träffat representanter för Real Madrid. Ska vi gissa att någon eller några av Pogba, Vidal, Di Maria, Morata, Coentrao eller Isco diskuterades?

***
Nemanja Vidic är nu officiellt klar för Inter. Vet inte riktigt vad jag ska tycka om den värvningen. Kanske kan han bidra till att förstärka försvaret i ett….två år. Budskapet är tydligt. Thohir vill börja vinna nu inte imorgon.

Men vart tog ungdomssatsningen vägen?

Publicerad 2014-03-06 kl 10:08
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons