Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Felpassningarnas himmelrike

Lorenzo Medici

Jag tror knappt jag sett så många felpassningar på hela säsongen som under matchen mellan Napoli och Roma.

Det var som att spelarna satt på sig skorna på fel fot. Anfallen avbröts ständigt av att en spelare fått bollen för långt ifrån sig eller passat fel. Det blev aldrig något flyt.

Det var som om vi trätt in i felpassningarnas himmelrike.

Garcia och Roma hade valt en defensivare approach än vanligt. Tanken var att satsa på kontringar med Gervinho som spets. Det var ju trots allt Napoli som behövde vinna, så Romas utgångsplan var inte helt oväntad.

Men Napolis oförmåga att få till något spel gjorde att Roma såg ut som det lite mer fokuserade laget. De hade lite mer kontroll, lite mer skärpa och de var de som skapade de vassaste chanserna.

Annons

Inler och Dzemaili var usla på mitten och gav Benitez rätt i att söka mittfältare under januari. Hamsik, Callejon och Mertens hade extremt få rätt med bollen och Higuain sprang i ett vakuum. Jorginho saknades verkligen.

Federico Fernandez höll dock ihop försvaret på ett imponerande sätt, han har växt den här säsongen. Igår fick han till och med städa upp efter Albiol ett par gånger.

Roma hade lite mera ordning på sitt spel. Nainggolan var stundtals en av få som kunde slå ordentliga passningar och Pjanic förskte hyggligt, men framåt var Gervino antingen för ensam eller hade skygglapparna på.

Precis som hos Napoli var deras starkaste lagdel försvaret med Benatia som sedvanlig störste ledare.

Men den sista kvarten föll Roma, medvetet eller inte, lite längre bak i plan och plötsligt kunde yttern  Ghoulam befinna sig längre fram i plan än vad han gjort under hela matchen, slog ett perfekt inlägg som Callejon snyggt nickade in.

Annons

Napolis seger tar dem närmare Roma och andraplatsen och jag har svårt att tro att man ska spela så här slarvigt framöver.

Kampen om andraplatsen kan bli en rysare.

***
Däremot verkar scudetton vara avgjord redan nu i mars. Det krävdes ingen superinsats från Juventus för att vinna över Fiorentina utan bara ett vackert mål av Asamoah.

Fiorentina saknar bett just nu och Juve gjorde bara vad de behövde. Om Roma vinner sin hängmatch mot Parma så är man ändå elva poäng efter ledande Juventus.

Överlägsna var ordet.

***
Inter fick vinna framför president Erick Thohir när man besegrade ett fegt och blekt Torino. Inter gjorde ingen större match, men försvaret agerar säkert numera och firma Hernanes, Guarin och Palacio är en fin trio att bygga laget kring.

Kul att se att Ranocchia tog sin chans med att vara mycket följsam och säker. Vore jag Inter skulle jag akta mig för att sälja honom. Det finns en anledning att klubbar som Juventus och Dortmund vill ha honom.

Annons

***
Olimpico ekade tomt när Lazio förlorade mot Atalanta. De är nog Serie A:s dystraste klubb just nu.

***
Sampdoria vände underläge 0-2 till 4-2 och Mihajlovic-effekten har varat länge nu. Så länge att de nu snart är ikapp rivalerna Genoa.

***
Parma bara öser på mot Europa.

Publicerad 2014-03-10 10:56

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto