Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

När bara framtiden finns kvar

Lorenzo Medici

Milan har de senaste dagarna försökt sälja drömmar, spelat högt på sin stolta historia och försökt skapa hopp om att ta sig vidare i Champions League. Det sista av nerv i deras säsong. Men luftslottet började pysa efter bara tre minuter.

Adel Rami tittade boll, tappade bort Diego Costa för en sekund och brasse-spanjoren nådde inlägget med ett utsräckt kung-fu-ben. Kazam. 1-0.

En av Europas absolut mest fruktade och bästa anfallare fortsatte att skapa oro och pulvrisera Bonera & Costa. Men när Atletico så sakteliga började fega tog sig Milan in i matchen. Balotellis snabba och viktiga tillslag hittade ut till Poli vars inlägg nådde Kakas panna. 1-1. Match igen.

Men Atletico är elaka och stenhårda, man bryr sig inte om skönhetspoäng eller bollinnehav, det handlar bara om att vinna. De är passiva när det behövs och när de bestämmer sig för att hugga då gör de det med övertygelse. Simeones maskin älskar att sätta kniven i ryggen när man tror att det är lungt.

ANNONS

När Kakas fina nickläge inte ens träffade ramen, hittade Arda Turans skott en touch som ställde Abbiati. Marginaler är inget man bara får från ovan, de kommer inte bara av en slump utan av hårt jobb och av att man skapar chanser. Atletico är väldigt bra på det.

Det spelade mindre roll att Robinho hade en ovanligt pigg dag eller att Pazzini hoppade in. Milan spelar som om man haft det lätt för sig i livet, medan Atletico som om varje match vore deras sista. Spanjorernas tyngd tog ut sin rätt och de var till slut väldigt mycket bättre än sina konkurrenter.

Clarence Seedorfs Milan har gått upp och ner i ligaspelet och det är oklart vad som egentligen håller på att byggas. Samtidigt som Europas storklubbar kommer kasta pengar över Diego Costa i sommar så kommer Gallianis efterträdare leta efter gratisspelare.  Frågan är hur länge de rödsvarta supportrarna orkar med den verkligheten.

ANNONS

Milan har levt på konstgjord andning lite för länge nu och den bittra sanningen är att man är ute ur Champions League och att man ser ut att missa Europa-spel nästa säsong.

Nu finns bara framtiden kvar. En otydlig sådan.

Mycket otydlig.

Publicerad 2014-03-12 09:30

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto