Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gomez skrev om historien

Lorenzo Medici

Ibland känns vissa mål viktigare än andra. Mario Gomez kvittering igår mot Juventus kändes som ett sådant. Som ett mål som skrev om historien.

Tyskens kvittering i slutet av matchen ändrade förutsättningarna rejält. Nu känns Fiorentina som favoriter att ta sig vidare nästa vecka då man kommer ha fördelen av ett bortamål och ett fullsatt och kokande Artemio Franchi i ryggen.

Returen nästa vecka kommer bli årets match i Florens. Chansen att slå ut sin fiende Juventus i Europa League samma år som finalen spelas på deras hemma-arena är naturligtvis nog med tändvätska för Montella och hans mannar.

I övrigt var det en underhållande och något märklig match. Conte ställde över många spelare, vilket inte verkade påverka laget speciellt negativt med tanke på hur bra de spelade i första halvlek.

Annons

Arturo Vidal gjorde mål efter bara tre minuter och dominerade mittfältet, Giovinco var pigg och Juventus skapade chanser mot ett förvirrat Fiorentina-försvar, men det kom aldrig fler mål än ett för de svartvita.

I andra halvlek blev Juve av någon anledning mer passiva, Fiorentina trillade boll fint och blev bättre och bättre (det var väldigt tydligt hur mycket bättre Viola blir med Borja Valero i laget).

Sedan kom målet. Mario Gomez har ju sett otroligt otymplig ut sedan han kommit tillbaka från skada, men en lång perfekt boll från Ilicic nådde fram till Super-Mario som tog ner bollen fint och avslutade iskallt med ett att skjuta förbi Buffon.

Målet kan ha ändrat hela säsongen för Fiorentina. Slår Fiorentina ut Juventus nästa vecka kan man säkerligen hänvisa till gårdagens kvitteringsmål som en avgörande faktor.

Annons

Målet fick även effekt på Gomez. Han såg så mycket lättare och bättre ut efter sin kvittering, så det kan även få en positiv effekt på hans resterande säsong. Och Giuseppe Rossi är på väg tillbaka.

Ibland vänder vinden när man minst anar det.

***
Gonzalo Higuain sa innan matchen mot Porto bland annat att det vore viktigt att göra ett bortamål för att ta sig vidare och att försvararna måste vara på topp för att stoppa Jackson Martinez.

Ingen av hans önskningar infriades. Man gjorde inget mål fastän man var oerhört nära flera gånger (han själv borde ha gjort minst ett) och Martinez gjorde matchens enda mål.

Visst, kan Napoli fortfarande vända på matchen, men kanske var det precis som Higuain sa,

Att ett bortamål hade varit avgörande för att ta sig vidare.

Publicerad 2014-03-14 11:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto