Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Milans mardröm fortsätter

Lorenzo Medici

Det kom ingen positiv reaktion för Milan mot Parma. Det blev en ny förlust och mardrömssäsongen fortsätter.

Enligt min mening har Milans enorma kräftgång väldigt lite med Balotellis attityd att göra och väldigt mycket mer med ett katastrofalt försvar och ekonomi att göra. När Berlusconi borde omsatt en del av pengarna för Zlatan och Thiago i nyförvärv gjorde han det inte. Bästa sättet att skapa inkomster är att investera. Pengar gör pengar.

Istället har en djupa svackan nu byggts upp under flera år av low-cost-värvningar vilket till slut lett uteblivna Champions League-pengar. Värvningarna och lagets sammansättning är dessutom felkonstruerat.

Att Balotelli hamnar i fokus som en av de största syndabockarna är inte så oväntat eftersom han har den största potentialen och inte kan uppnå den samt att han framstår som nonchalant i ett läge då supportrarna kräver hårt jobb. Det är förståeligt och han förtjänar en del av kritiken.

ANNONS

Men det är inte rimligt att så mycket ansvar ska hamna hos en så pass ung spelare. Det är främst de äldre spelarna som Bonera, Montolivo, De Jong och Kaka som ska bära laget, inte Balotelli.

Mot Parma var verkligen försvaret på sitt sämsta humör. Urby Emanuelson är frejdig framåt och jag har alltid haft hopp om att han skulle kunna bli en modern, bra ytterback. Men det går inte. Hans defensiv är under all kritik och han spelar med för hög riskfaktor. Om det har med bristande säkerhet bredvid sig att göra eller inte är jag inte helt säker på.

Ja, för bredvid sig har han fullkomligt sorglige Phillipe Mexes. Igår kapade han Parma-spelare vid tre tillfällen på en halvlek som borde renderat i gult kort alla gångerna. Hans insats var på många sätt symbolisk för detta Milan. Tragisk.

Daniele Bonera vill mycket, men hamnar ändå i trubbel och Ignazio Abate har inte utvecklats en centimeter på de sista tre åren.

ANNONS

Jag har också lite svårt att acceptera att en spelare som Kaka klarar sig undan det mesta av kritiken. Han är fullständigt värdelös för tillfället. Det går alldeles för långsamt.  Men eftersom han har sina meriter som fallskärm blir han en helig ko.

Jag menar att det är mycket av detta som tagit Milan dit där de är idag. Han tillhör familjen, vi säljer honom inte, han är en gammal Milan-spelare, honom värvar vi. Kvar blir då spelare man borde sålt eller aldrig värvat.

Om Seedorf är rätt man? Det är nog fortfarande rätt svårt att svara på. Allegri vann när han hade bra spelare i sin trupp och han förlorade med detta lag. Seedorf hade nog också vunnit med Zlatan och Thiago i laget, men förlorar med detta lag.

Att holländaren däremot börjar skylla sina egna resultat på Allegri känns dock som en klar överdrift och början på desperation.

ANNONS

Milans supportrar har all rätt att demonstrera, men jag hoppas de riktar det åt rätt håll. Det är mot Silvio Berlusconi och Adriano Galliani (ja de är ju ändå lite av samma kropp) som kritiken och kraven främst ska riktas.

Ta fram ett vettigt projekt, en framtid och lägg upp korten på bordet.

Eller sälj klubben.

****

Genoa borde haft en straff och Juventus borde haft ett mål godkänt. Paolo Mazzoleni viftade med gula kort och var så där dålig som han ofta är. Annars var Genoa-Juventus en rätt sevärd match, kanske inte så välspelad, men en match med mycket energi.

Genoa hedrar ofta sitt ursprung med att vara de som spelar mest brittiskt av alla italienska lag i Serie A. Igår höll det på att leda till seger, om inte Calaio hade missat sin straff.

Eller snarare, om inte Buffon hade räddat den. Det här var en sådan kväll då Juventus gamla garde klev fram. Buffon tog straffen och Andrea Pirlo avgjorde matchen med att smeka in en frispark kort före slutsignalen. De två var tungan på vågen i en match som Genoa inte förtjänade att förlora.

ANNONS

***
Keita power! Du skulle bara våga peta honom igen, Edy.

***

Atalantas 3-0 mot Sampdoria imponerar. De går mot en intressant vår.

***
Nu blir det spännande att se hur Sampdoria och Mihajlovic reagerar efter den här förlusten. Hittills har Sinisa haft en positiv effekt på laget men det riktiga testet är hur en tränare står sig i motgångar.

I Fiorentina gick det inte så bra för Mihajlovic när vindarna började blåsa hårt.

***
Ikväll fortsätter omgång 28 med Roma-Udinese och Torino-Napoli.

Publicerad 2014-03-17 10:39

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto