Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så talade Maldini & Inter jagar framtiden

Lorenzo Medici

Nu har Milan-legenden Paolo Maldini talat. Jag tyckte hans intervju i Gazzettan var intressant. Men vad var det egentligen ha sa om dagens Milan? Jag har plockat ut några saker.

“Klubben måste förklara att de har andra mål, vi kan inte mäta oss med Juventus och är inte bland de tio bästa i Europa. Det finns inget projekt, man tittar på nutiden och inte framtiden. Man borde köpa spelare som fungerar bra i spelsystemet och inte bara ta de som är gratis.”

Det här är precis det jag skrivit den senaste tiden. För det första måste man sluta att se sig själva som en av Europas bästa klubbar bara för att man vunnit så mycket tidigare.

Den trumman slår Berlusconi gärna och ofta på. Det är något man måste sluta med. Nu är situationen en annan och det är viktigt att man börjar se sig i spegeln som den man är.

Annons

Det finns inget projekt och det måste ändras. Man måste ta in personer som kan skapa ett långsiktigt tänk. Istället för att slänga höga löner på gratis-spelare som har ett fint förflutet eller högt PR-värde är det bättre att lägga en slant på övergångsumman på yngre spelare med lägre lön.

“Galliani är en fantastisk sportdirektör, men förstår inte spelarna. Det är inte möjligt att han ska göra allt. Om man alltid litar till samma agenter kan man ibland göra affärer, ibland inte. Förut fanns Leonardo som hjälpte till att säga om en spelare passade in eller inte”

Det här är intressant. Maldini ger en rätt tydlig bild av Adriano Galliani. Han är bra på att slutföra vissa affärer och har sina kontakter, men det är inte han som hittar framtidens stjärnor som Milan en gång gjorde med Kaka och Thiago Silva.

Annons

Frågan är vem som gör det idag? Och precis som Maldini säger, vem i klubben är det som har kunskapen om vilka spelare som bör värvas och inte? Förhoppningsvis är Seedorf en av dem.

Men här har Milan ett uppenbart problem. Man lyckas inte göra det som mindre klubbar lyckas med. Att hitta rätt talanger som relativt fort kan kliva in en startelva och göra skillnad.

“Jag har intrycket att om Balotelli skulle gå till Juventus som är ett lag med klara idéer, en hård tränare och har en grupp solida italienska spelare så skulle han lyfta sig. Hur som helst är det fel att lägga allt ansvar på hans axlar. Han är ingen frälsare.”

Som jag nämnt tidigare i min blogg så menar jag att den största kritiken och det största ansvaret inte ska läggas på Balotelli. Han har aldrig varit typen som leder ett lag.

Varför ska man begära något av honom som han inte kan leva upp till? Att han ska höja sin nivå är en sak, men det är inte han som ensam kan lyfta Milan ur krisen.

Annons

Balotelli är en spelare som lyfter när strukturen runt honom fungerar bra. Precis som i landslaget. Därför kan det vara värt att behålla Super-Mario och bygga med rätt spelare runt omkring honom.

Med tanke på de vettiga svar Paolo Maldini ger borde Milan få in honom i en betydelsefull roll i klubben.

Kanske är det med honom som Milans revolution bör börja.

***

Inter jobbar redan nu febrilt inför sommaren och sportdirektör Piero Ausilio bokar flygbiljetter stup i ett. Det man tros leta efter är minst en ytter, en mittfältare och en målskytt. Kanske även en mittback om man säljer Andreolli.

Mittback:

Jeison Murillo (Granada)
Är lite som en colombiansk variant av Juan Jesus. Samma typ av fysik, samma typ av energi. Kanske är han aningen mer taktiskt skicklig. En spelare Inter bör värva.

Yttrar:

Patrice Evra (Manchester United)

Annons
Sägs vara nära Inter. Börjar bli till åren, men är fortfarnde en bra ytter. Bör hålla två säsonger till. Lär inte ha så svårt med acklimatiseringen då han började sin karriär i Italien.

Bacary Sagna (Arsenal)
Jag har alltid gillat Sagnas ytterbackspel och lyckas Inter värva honom är det bra gjort.

Lyckas Inter värva både Evra och Sagna sänker man inte direkt snittåldern i truppen men skulle då ha bra ytterbesättning i D’Ambrosio/Evra och Sagna/Jonathan.

Mittfältare:
Här vill man hitta en ersättare till Cambiasso, en mittfältare med fysik.

John Obi Mikel (Chelsea)
Är väl exakt vad man letar efter. Har dock aldrig riktigt blivit så dominerande som man en gång trodde. För dyr?

Casemiro (Real Madrid)
Det billigare alternativet. Troligen en bättre passningsspelare än Mikel, men har inte riktigt samma styrka och är fortfarande något av ett inkognito.

Annons

William Carvalho (Sporting Lissabon)
En spelare det kommer börja snackas mer och mer om. Sportdirektörerna runtom i Europa har bara börjat dregla. Bland dem finns Piero Ausilio. Lyckas Inter värva Carvalho har man ha ordnat mittfältet för en bra tid framöver. En talang man inte bör missa. Problemet är att alla de andra stora klubbarna vet om det.

Anfallare:

Javier Hernandez (Manchester United)  & Alvaro Morata (Real Madrid)
Båda är spännande alternativ, men för mig är alla lite för lika Icardi. Jag gillar Chicharito, men är inte så säker på att Inter är rätt lag för honom.

Fernando Torres
Är säkert en spelare Thohir skulle vilja ha, då han skulle kännas som en fjäder i hatten. Jag är dock rädd för att det skulle vara ett misstag att värva spanjoren. Han är inte vad han varit och kommer troligen aldrig bli det. Jag misstänker att han skulle få det tungt mot jobbiga italienska försvar vecka in och vecka ut.

Annons

Edin Dzeko
Bosniern skulle kunna bidra med starkt huvudspel och vara ett intressant alternativ, men blir inte ett anfall med Icardi något statiskt i så fall?

Samuel Etoo
Har ju öppnat upp för en återkomst. Jag skulle aldrig säga nej till Etoo, men då måste man samtidigt värva ytterligare en anfallare så han trots allt inte direkt är framtiden.

Roberto Firmino
Mitt val. Skulle komplettera Icardi på ett mycket bra sätt. Ung, teknisk, lurig och relativt komplett. Sälj Alvarez och köp Firminio, säger jag.

Publicerad 2014-03-19 10:17

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto