Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fyra namn som kan komma att ta över efter Seedorf

Lorenzo Medici

Milan à la Berlusconi anno 2013-14 har verkligen varit en röra. En röra som gör att man undrar om den snart 80-årige Berlusconi har alla hästar hemma. Han lever för mycket i det förflutna och verkar inte längre kapabel eller villig att lägga stora pengar på nyförvärv.

Tiitta bara vad som har hänt under det senaste året.

Berlusconi ville bli av med Allegri redan för ett år sedan men lät sig övertalas och man fortsatte med Toscana-tränaren vid rodret.

Säsongen startade dåligt, Barbara fick mer makt, Galliani ville säga upp sig, men åt middag med Silvio och ändrade sig. Milan släpppte in fyra mål mot Sassuolo och Allegri fick lämna i förtid. Barbara och Galliani ville ha Pippo men Silvio valde Seedorf.

Det började illa och supportrarna protesterade mot bland annat Galliani och Balotelli. Resultaten blev sedan aningen bättre, men man åkte ut mot Atletico Madrid i Champions League efter en rejäl utskåpning.

Annons

Där någonstans gissar jag att Silvio ändrade uppfattning om Clarence (han är alltid känslig mot internationella förluster).

Plötsligt ger Milan kalla handen till Seedorf som dock radar upp ett par segrar. Det verkade dock bara vara en illusion. Förlust mot Roma och dåligt spel. Balotelli gnäller efter att ha blivit utbytt. Seedorf är som vanligt tämligen positiv efter matchen.

Nu står man där och ska göra sig av med en tränare som man skrivit ett kontrakt till 2016 med. Seedorf tjänar ca 25 miljoner kronor om året. Bortkastade pengar alltså. Vem ska nu ta över som tränare? Hur ska Milan kunna bli bättre om det inte finns pengar?

Det har varit en jäkla cirkus kring Milan det senaste året och Silvio är dess förvirrade konferencier.

Här är kandidaterna till att ta över efter Seedorf:

Vincenzo Montella

Annons
Är väl Milans drömvärvning. Men för tillfället lämnar han nog inte Fiorentina. Och varför skulle han?

Roberto Donadoni
Har väl visat den här säsongen att han är en duktig tränare. Hans koppling till Milan gör honom till en tänkbar kandidat. Men är han tillräckligt duktig för att sköta ett storlag?

Luciano Spalletti
Kanske den mest spännande kandidaten. Lyckades göra Zenit till en återkommande rysk mästare, men lyckades aldrig föra dem särskilt långt i Champions League vilket till slut gav honom sparken. Men för oss som minns hans jobb i Roma, vet att han är kapabel till att bygga starka lag som spelar fin fotboll.

Filippo Inzaghi
Den mest troliga kandidaten. Har gjort den “rätta” resan att börja nerifrån i Milans ungdomslag. Där har det gått rätt bra och han förde Primavera laget till seger i Viareggio-turneringen i vintras. Men är han så pass bra att han ska kunna vända det rödsvarta skeppet på rätt köl?

Annons

Jag är tveksam.

Publicerad 2014-04-30 09:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto