Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En cupfinal i kaosets tecken

Lorenzo Medici

Det var länge osäkert om den italienska cupfinalen skulle gå av stapeln eller inte. En Napoli-supporter hade blivit skottskadad i bröstet innan matchen, men orsaken – och av vem – var inte helt klart. Uppgifterna kring om han var vid liv eller inte fick Napoli-fansen att ta bort alla sina banderoller och de ville inte att matchen skulle spelas.

Kaos.

Men lagkapten Marek Hamsik, sportdirektör Riccardo Bigon mfl gick och pratade med Ultras-ledarna. Och matchen blev av.

Gillar man fotboll så var det tur att det blev så. Tempot startade högt för att sedan accelerera. Napoli ställde om med en mördande skicklighet och när Marek Hamsik fick ett hav att löpa på så passade han Lorenzo Insigne som tog vara på sin chans med att smeka in bollen via stolpen. Kort därefter inträffade mer eller mindre samma sak igen.

Higuain drev framåt spelade in mot Hamsik som inte nådde bollen. Det gjorde Insigne. Två-noll.

Men Fiorentina gav igen. Ilicics skarv friställde Juan Vargas som mini-bombade in reduceringen från nära håll.

Annons

Spelet böljade fram och tillbaka. Fiorentina hade mest boll i sin jakt på kvittering, men Napoli fortsatte med sina älskade kontringar.

Och kanske borde det ha blivit 2-2. Aquilani såg ut att vara i linje innan han sköt in bollen i mål.

Paus.

Sällan har fyrtiofem minuter gått så fort som de gjorde igår.

Nästa fyrtiofem gick inte lika snabbt. Sämre spel och neddraget tempo. Napoli sjönk längre ner i planen och Fiorentina blev ännu mer innehavare av boll.

Sedan efter sjuttiotvå minuter var det dags för Giuseppe Rossis comeback. Fiorentina-curvans luftade sina strupar åt sin mest älskade spelare. Matchen tändes till och Gökhan Inler blev utvisad efter sitt andra gula kort.

Fiorentina fick tio minuter på sig med en man mer att kvittera. Ilicic som blandat och gett hela matchen fick den bästa chansen. Helt fri borde han naturligtvis gjort mål. Men som jag ofta sagt om slovenen, han är ruggigt bra på de svåra sakerna men inte så bra på de enkla.

Annons

Dries Mertens missade däremot inte sin chans. Fint framspelad av Callejon sänkte inhopparen Viola med att enkelt bredsida in den förbi Neto.

Den italienska cup-pokalen hamnade i Napolis händer, Benitez tog en ny cuptitel och de tillresta Napoli-supportrarna fick byta aggression mot glädje.

Många visade det genom att storma planen. Matchen slutade som den började. I kaos. Och vi ska inte glömma bort att kvällen handlade mycket om det. Bristen på kompetens hos ett lands myndigheter och ordning.

Den italienska fotbollen har annars varit relativt förskonad av våldsamheter de senaste åren. Men kaoset och upploppen finns där bakom hörnet i Italien.

Igår påmindes vi tyvärr om det.

Publicerad 2014-05-04 10:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto