Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Civilklädda mästare och ett grått derby

Lorenzo Medici

Att bli civilklädda mästare är aldrig lika roligt eller dramatiskt som att vinna på plan. Igår blev Juventus mästare för tredje gången på raken utan att spela själva. Romas förlust mot Catania fick Juve-spelarna att fira, om än inte i kostym, så i T-shirts med texten “Non c’e 2 senza 3”.

Även om man kan ifrågasätta Juves konkurrens i ligan de senaste två åren så är tre raka titlar en enormt stark bedrift och ett bevis på vilken stark lagmaskin Antonio Conte har byggt. Nästa år vill man ta sig längre i Europa.

Kolla in när Conte hoppar upp i Pogbas famn.

[youtubeplay id=”hERBuq97-QQ” size=”large”]

***

Det blev knappast något sprakande Milano-derby, snarare ett grått och ett chansfattigt derby. Supportrarna gjorde dock sitt med fin koreografi innan matchen, men spelarna levde aldrig upp till fansens höjder.

Inter var oerhört impotenta i offensiven medan Milan försökte mer och bättre. Egentligen innehöll matchen inte mycket mer än Kakas fina skott i ribban och De Jongs mål. Balotellis kraftfulla frispark satt perfekt på holländarens panna vilket fick den södra kurvan att explodera.

Annons

Milans seger innebär att man fortfarande är med och slåss om en Europa-plats. Något som kändes otänkbart innan Seedorf tog över. Visst förtjänar den holländske tränaren mer respekt för vad han ändå åstadkommit poängmässigt.

När det gäller Inter och Mazzarri ställde derby-segern en del frågor. Saknar Inter kreativa spelare eller är det Mazzarri som inte lyckas skapa ett kreativt spel?

Borde inte Hernanes kanske användas längre fram i plan? Nu känns han som en “normal” spelare som man betalat nästan 180 miljoner kronor för. En spelare i den prisklassen måste oftare vara skillnaden än vad han hittills visat.

Guarin och Alvarez har fått väldigt lite speltid på sistone. Är det en indikation på att de kommer säljas i sommar?

Inter och Thohir har fortfarande en hel del kvar att göra i sin revolution av laget. Precis som Milan.

Annons

Något som gårdagens derby tydligt visade.

Publicerad 2014-05-05 11:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto