Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Giornata 37 - "Legendens farväl"

Lorenzo Medici

Giornata 37:
Verona-Udinese 2-2
1-0 Toni (str)  2-0 Hallfredsson 2-1 Di Natale 2-2 Badu
Inter-Lazio 4-1
0-1 Biava 1-1 Palacio 2-1 Icardi 3-1 Palacio 4-1 Hernanes
Atalanta-Milan 2-1
0-1 Självmål 1-1 Denis (str) 2-1 Brienza
Bologna-Catania 1-2
0-1 Monzon 1-1 Morleo 1-2 Bergessio
Cagliari-Chievo 0-1
0-1 Dainelli
Livorno-Fiorentina 0-1
0-1 Cuadrado
Sassuolo-Genoa 4-2
1-0 Floro Flores 1-1 Calaio 2-1 Biondini 2-2 Gilardino 3-2 Sansone 4-2 Floro Flores
Sampdoria-Napoli 2-5
0-1 Zapata 0-2 Insigne 1-2 Eder 1-3 Callejon 1-4 Hamsik 1-5 Självmål 2-5 Wszolek
Torino-Parma 1-1
1-0 Immobile 1-1 Biabiany
Roma-Juventus 0-1
0-1 Osvaldo

Omgångens topp:

1. Javier Zanetti (Inter)

Ord känns överflödiga när det gäller att beskriva Zanettis karriär. Men nu är den över. Legenden lägger skorna på hyllan. Även om han troligen gör det i rätt ögonblick känns det sorgligt att inse att vi inte längre kommer få se honom ånga fram på sin högerkant, inte längre njuta av hans förmåga att inte tappa bollen och imponeras av hans gentlemanna-mässiga karaktär.

En äkta bandiera och en sann mästare har lämnat den italienska fotbollen. Tack för allt, Javier zanetti.

2. Mateo Kovacic (Inter)

Om det på många sätt var sorgligt att se Zanetti ta farväl på San Siro fick vi samtidigt beskåda vad Inters framtid vaggar i sin famn. Mateo Kovacics är Inters klaraste ljus, främsta byggsten och största talang.

Annons

Mot Atalanta gjorde han sin bästa insats i en blåsvart tröja med bland annat två helt genialiska framspelningar. Kovacic är Inters största hopp till en bättre framtid.

3. Franco Brienza (Atalanta) & Pablo Osvaldo (Juventus)

Dubbla inhoppare vars mål avgjorde sina respektive matcher. Den nu 35-årige Brienza har inte gjort något större väsen av sig de senaste säsongerna, men mot Milan hoppade han in och gjorde ett av säsongens allra vackraste mål med matchens sista spark.

Osvaldos mål var kanske inte lika snyggt, men avgjorde prestige-matchen mot Roma. För hans egen del var det säkert extra skönt att göra det framför den publik som buade ut honom på grund av hans omstridda förflutna i Rom-klubben.

Omgångens flopp:

1. Vincenzo Fiorillo (Sampdoria)

För några år sedan ansågs Fiorillo som en av Italiens mest talangfulla målvakter. Nu vid 23 års ålder har han fått chansen i de fyra senaste matcherna för Sampdoria. Frågan är hur många fler han får efter söndagens insats mot Napoli.

Annons

Insignes skott såg inte otagbart ut och misstaget på Callejons frispark var banalt.

2. Banankastarna

Den eller de Atalanta-supportrar som kastade in bananer och andra föremål mot Kevin Constant har inget på en fotbollsarena att göra. Tråkiga och onödiga scener.

1. Gianluca Rocchi (domare, Bologna-Catania)

Av någon märklig anledning blåste han aldrig frispark när Morleo drogs ner av Rinaudo på mittplan. Catania kunde kontra och gjorde 1-2. I och med det försvann allt hopp om en sista chans till salvezza. Bologna-killer.

Skytteligan:

21 mål Ciro Immobile (Torino) 19 mål Luca Toni (Verona) Carlos Tevez (Juventus) 17 mål Gonzalo Higuain (Napoli) 16 mål Domenico Berardi (Sassuolo) 15 mål Paulinho (Livorno) Rodrigo Palacio (Inter) Fernando Llorente (Juventus) Giuseppe Rossi (Fiorentina).

Serie B-elvan:

Annons

Pinsoglio (Modena) Zappacosta (Avellino) Decarli (Avellino) Capuano (Pescara); Romizi (Bari) Viviani (Latina) Schiavon (Avellino) Galano (Bari) Babacar (Modena) Paolucci (Cittadella)

Publicerad 2014-05-13 10:02

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto