Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Säsongsbetyg - lag för lag

Lorenzo Medici

Atalanta 6,5
En slutlig elfteplacering får nog trots allt ses som fullt godkänt för Bergamo-laget. Precis som säsongen innan litade man mycket till Denis målskytte, Bonaventuras skicklighet, Moralez snabba fötter och Cigarini spelintelligens. Men även försvarsspelet fungerade mycket bra.

Nästa steg för Atalanta är att försöka lista ut hur man ska kunna hota om en plats ut till Europa på allvar.

Bologna 4,5
Bologna har länge haft en svag klubbledning och haft det svajigt på ägarfronten. Sådant brukar ta ut sin rätt till slut. Inte blev det bättre att man gjorde en dålig mercato där försäljningen av Diamanti troligen blev avgörande till slut. Nu måste man börja om med ny tränare, ny ledning och helst en ny starkare ägare i Serie B.

Catania 4,5
Kanske var respasset ur den högsta serien en följd av att sportdirektör Pietro Lo Monaco lämnat klubben för två år sedan. Sedan dess har man inte kunnat fylla på med de transferfynd som man tidigare hittade och kvalitéen på truppen blev till slut för svag.

Annons

Legrottaglie höll inte, Peruzzi och Monzon levererade inte och Lodis comeback blev inte den injektion man hoppades att den skulle bli.

Chievo 6
Chievos mål var som vanligt att hänga kvar och som vanligt gjorde man det. Beslutet att plocka in Corini visade sig vara rätt beslut. Paloschi gjorde en bra säsong och även mittfältaren Luca Rigoni var viktig.

Cagliari 5,5
Massimo Cellino valde att satsa på Leeds, läktarna ekade tomma på Stadio Sant Elia och spelet var upp och ner. Även om man klarade sig kvar känns framtiden osäker för Sardinien-klubben.

Fiorentina 6.5
Självklart påverkade skadorna på Giuseppe Rossi och Mario Gomez negativt på Fiorentinas säsong. Utan dem kunde man aldrig hota om en tredjeplats på allvar. Trots detta gjorde man en klart godkänd säsong där framför allt Cuadrado och Valero lyste med sin briljans. Och Rossi förstås när han väl var skadefri.

Annons

Genoa 6
Genoa gjorde en relativt anonym säsong med en relativt begränsad trupp. Gilardino gjorde sina mål och Gasperini fick ordning på försvaret, men de spektakulära dagarna på Marassi kändes fjärran.

Det krävs fler kreativa spelare till nästa säsong om man ska nå högre upp i tabellen.

Hellas Verona 7
Luca Toni åkte tidsmaskin till 2006 och öste in mål, Iturbe blev en jättesuccé och tränare Mandorlini var mer offensiv än vad man kunnat ana. Jorginho var viktig under hösten och Romulo gjorde en lysande säsong.

Fantastisk nykomling.

Inter 6
Det var på många sätt en omtumlade säsong för Inter. Moratti sålde klubben till Erick Thohir och en era gick i graven då Zanetti, Cambiasso, Samuel och Milito gjorde sina sista säsonger i klubben. Man startade säsongen bra men föll sedan i en djup svacka bara för att sedan avsluta säsongen hyfsat.

Annons

Icardi och Kovacic var två ljuspunkter och Palacio gjorde en mycket bra säsong. Även om värvningen av Hernanes var lite väl dyr så gav han mittfältet en välbehövlig uppgradering.

Det intressanta för Inter börjar nu i sommar. Hur ska man bygga om laget så att de blir slagkraftiga igen? Och är Mazzarri verkligen rätt man att leda revolutionen?

Juventus 8,5
Även om Juventus misslyckades i Europa-spelet går det inte att bortse från deras supersäsong i ligaspelet. Man tog poängrekord och var en oslagbar lagmaskin. Carlos Tevez blev en succé, försvaret var starkt, Pogba höjde sig ytterligare och Vidal och Pirlo fortsatte där de lämnade förra säsongen.

Lazio 5,5
Säsongen har varit kaosartad för Lazio. Först tappade man tålamodet med Petkovic i takt med att resultaten gick dåligt och försvarsspelet havererade. Nyförvärven Biglia och Felipe Anderson blev dyra besvikelser och Klose var mer skadad än frisk. Att Reja sedan kom in och styrde upp skutan lite grann hamnade i skuggan av supportrarnas protester mot Lotito.

Annons

Keita var ett ljus i mörkret och även Candrevas säsong måste nämnas som positiv.

Livorno 5
Livorno tippades innan säsongen att åka ur och det var precis vad man gjorde. Trotsa att man hade en stark period i mitten av säsongen räckte inte truppen till.

Paulinho, Emerson och M’Baye var några av spelarna som gjorde bra ifrån sig.

Milan 4,5
För första gången på sexton år missade Milan Europa-spelet helt. Säsongen var en enda stor röra. Balotelli var bara bra var fjärde match, Allegri fick sparken, El Shaarawy missade hela säsongen, försvaret hackade, Kaka var inte som förr, Honda mest en PR-värvning och Seedorf var kanske inte svaret på tränar-frågan. Efter alla low-cost värvningar har man nu hamnat där man hamnat och hur de ska ta sig ur sin mörka period blir mycket att intressant att följa.

Annons

Napoli 7
Napoli gjorde en mycket hedersam insats i Champions League i en mycket tuff grupp men i ligaspelet var man för ojämna. Man blandade strålande insatser med vekare matcher mot mindre lag. Men trots allt spelade man ofta en sevärd fotboll där Callejon, Insigne, Higuain och Mertens såg ut att trivas. Den italienska cupsegern var en bra avslutning på säsongen.

Parma 7,5
En Europa-plats är lite som en scudetto för Parma. Donadoni lyckades verkligen bygga ett lag där Paletta var försvarsledaren, där Lucarelli gjorde sin bästa säsong i karriären, där Acquah växte desto längre säsongen gick och där Parolo var en mittfältsdynamo.

Framåt fick Cassano fria tyglar att härska med sin genialitet och Biabianys snabbhet var ofta ett imponerande vapen. De flesta spelarna i truppen bidrog på något sätt vilket var i mångt och mycket Donadonis förtjänst.

Annons

Roma 8
Rudi Garcia anlände med få förväntningar men vann över alla tvivlare väldigt fort. Han gav laget en identitet, gav Gervinho nya vingar, De Rossi rätt position och förbättrade försvarsspelet enormt. Roma spelade konkret och underhållande fotboll och tog en plats till Champions League. Sett till förväntningarna innan säsongen kan man inte begära mer.

Sampdoria 6
Tränare Delio Rossi verkade inte längre ha förmågan att trycka på rätt knappar så när man sparkade honom till förmån för Mihajlovic vände säsongen. Serben blev en injektion och spelare som t ex Eder, Gabbiadini, Soriano, Mustafi och Palombo lyfte sig. Mihajlovic fick till och med fart på en spelare som Stefano Okaka.

Supportrarna hade dock kanske hoppats på mer än en tolfte plats innan säsongen.

Sassuolo 6,5
Det blev en svängig säsong där tränare Eusebio De Francesco hann både bli sparkad och frälsare under samma säsong. Man släppte visserligen in en hel del mål , men lagets offensiva kvalitéer vägde till slut över. Berardi fick sitt genombrott och Sansone var en vass januari-värvning. Räkna med att satsningen fortsätter nästa säsong.

Annons

Torino 7
Venturas skapelse röjde stora framgångar där Cerci och Immobile blev en målfarlig superduo som så när höll på att leda Toro till Europa League.

Frågan är hur man ska kunna toppa det nästa säsong?

Udinese 5,5
Di Natale vakande sent, målvakten Brkic var svajig och Muriel vägde oftast något kilo för mycket. Försvarsspelet var heller inte lika bra som tidigare år och säsongen blev en rätt grå historia. Pereyra, Scuffet, Bruno Fernandes och Di Natales vår var de mest positiva inslagen.

Publicerad 2014-05-21 10:53

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto