Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

VM: Så går det i Grupp F

Lorenzo Medici

Grupp F (Argentina, Bosnien Hercegovina, Iran, Nigeria)

ARGENTINA

Få länder kan mäta sig med Argentina när det gäller offensiv kraft och antal anfallsstjärnor. Lionel Messi är självklart grädden på den blåvita kakan.

Med spelare som Messi, Higuain, Aguero, Lavezzi och Palacio sätter man skräck i de flesta försvar i världen. Men fotboll är mer komplext än så. Dels så gäller det för tränare Sabella att få spelarna att fungera tillsammans och dels ett sätt att få Messi att lyfta till de höjder han når i Barcelona.

Sedan var det här med balansen. Javier Mascherano kommer få dra ett enormt lass defensivt då Gago inte är vad han varit och Di Maria är offensivt lagd. Möjligen kan Sabella komma att ackompanjera Mascherano med Biglia för att få mer muskler på mitten.

Annons

Om anfallet är hypervasst, känns försvaret något vanskligt. Garay är en magnifik back, men bredvid honom känns varken Fernandez eller Demichelis som några säkra kort. Dessutom är målvakts-positionen ett frågetecken då Romero är alltför god vän med misstag.

Argentina har ett lag som mycket väl kan gå hela vägen i sommar, men det finns också fallgropar som man kalla ramla ner i.

Jag skulle inte bli förvånad om man ser ut som VM-kungar i gruppspelet, för att sedan falla någonstans på vägen mot VM-guld för att laget är något för obalanserat eller på grund av något individuellt misstag längre bak i planen.

Nyckelspelare:

Lionel Messi
I Barcelona är han den okrönte konungen, men i Argentina har fortfarande en del kvar att bevisa. Meningen är att det är nu han, likt Maradona tidigare, ska leda Argentina till VM-guld. Upp till bevis, Messi.

Annons

Håll ögonen på:

Angel Di Maria
Aguero, Messi och Higuain är alla briljanta spelare i sina bästa stunder, men att skåda Di Marias löpvillighet och förmåga att utmana sina motståndare är inte mycket mindre sevärt.

Missing in action:

Carlos Tevez
Tevez och tränare Sabellas fejd har lett till att Juve-anfallaren petats ur VM-truppen. Visserligen har Argentina anfallsstjärnor så det räcker och blir över, men visst hade han platsat i den här truppen.

Tänkbar uppställning (4-3-3):
Romero, Zabaleta, Fernandez, Garay, Rojo; Mascherano, Biglia, Di Maria; Aguero, Higuain, Messi.

BOSNIEN-HERCEGOVINA

Bosnien gör sitt första VM någonsin, men de kommer kliva ut stolta och orädda den 15 juni när de ska möta Argentina. Få länder i detta VM brinner för sin nation som Bosnien. Den energin kan bli viktig då man ska försöka ta sig vidare från gruppen.

Annons

Bosnien spelar en modig och offensiv fotboll, där man ibland lämnar försvaret lite väl öppet, men det är ju längre fram i planen som lagets största krafter finns.

Magnifike artisten Miralem Pjanic och storvuxne anfallaren Edin Dzeko är de två största huvudfigurerna, men även yttern Senad Lulic, opportunistiske anfallaren Ibisevic, och oförutsägbare Hajrovic är mycket bra spelare.

Defensivt blir rutinerade, men något långsamme, Emir Spahic, väldigt viktig för om Bosnien ska lyckas i detta VM.

Trots att Argentina och Nigeria är två tuffa motståndare tror jag Bosniens energi, spelglädje och vassa spets kan ta dem vidare från gruppen.

Nyckelspelare:

Edin Dzeko
Om Bosnien ska kunna ta sig vidare krävs det att Dzeko sätter sina chanser. Blir mycket viktig.

Håll ögonen på:

Miralem Pjanic
Den lille Roma-liraren lär bjuda på mittfältsfantasi på hög nivå. Missa inte det.

Annons

Missing in action:

Elvir Rahimic
CSKA Moskva-mittfältaren Rahimic har gjort fyrtio landskamper, men tränare Susic petade honom på grund av hans ålder (38) och begränsad speltid i det ryska laget.

Tänkbar uppställning (4-1-3-2):
Begovic, Mudjza, Spahic, Bicakcic, Kolasinac; Salihovic; Misimovic, Pjanic, Lulic; Ibisevic, Dzeko

IRAN

Iran är naturligtvis nederlagstippade i denna tuffa grupp och inte heller jag tror att de har någon större chans att ta sig vidare.

Den före detta Real Madrid-tränaren, Carlos Queiroz, har dock fått laget att spela en disciplinerad fotboll och vi kan nog räkna med att Iran kommer försöka täta till försvaret för att sedan försöka ställa om till anfall när det finns lägen.

Truppen består av många inhemska spelare, men det är nog främst “proffsen” som är nyckelspelarna i laget. Den före detta Osasuna-mittfältaren Javad Nekounam kommer få dra ett stort lass på mitttfältet, Fulham-spelaren Ashkan Dejagah ska står för kreativiteten och Charlton-anfallaren Reza Ghoochannejad ska göra målen.

Annons

Iran har inget att förlora, men lär å anda sidan med största sannolikhet att göra det.

Nyckelspelare:

Javad Nekounam
Börjar bli till åren och har lämnat Primera Division för spel i Kuwait. Men Nekounam var lagets viktigaste spelare i VM-kvalet och är det även nu i slutspelet med sina ledaregenskaper och passningsskicklighet.

Håll ögonen på:

Ashkan Dejagah
Har tidigare representerat Tyskland, men har sedan två år tillbaka valt att spela för sitt hemland. Även om han inte varit någon större succé i Fulham så är han i sina bästa stunder en skicklig spelare som kan skapa oro för motståndarförsvaren.

Missing in action:

Mojtaba Jabari
Missade VM 2006 på grund av skada och bekräftade i april att han slutar i landslaget vilket innebar att han återigen missar VM.

Tänkbar uppställning (4-4-1-1):
Davari, Heydari, Montazeri, Hosseini, Beikzadeh; Shojaei, Nekounam, Teymourian, Dejagah; Jahanbakhsh; Ghoochannejad.

Annons

NIGERIA

Nigeria vann något överraskande Afrikanska mästerskapen med ett relativt ungt lag. Stommen i det laget ska nu försöka sig på nya framgångar i VM.

Laget leds av Chelseas mittfältare John Obi Mikel och bredvid honom blir Lazios slitstarke och dynamiske mittfältare Onazi viktig.

Framåt hoppas man att Fenerbache-anfallaren Emenike ska stå för målskyttet och att Musa, Odemwingie och Moses ska bli svårstoppade med sin snabbhet. De tre sistnämnda är är ojämna men har hög högstanivå.

Nigeria känns dock svajigt i försvaret. Unge Omeruo är talangfull men orutinerad, Yobo rutinerad men är inte längre den han varit, Obabona, Ambrose är fysiskt starka men är också något ovårdade i sitt spel ibland. Jag tror att Nigerias försvar kan få stora problem med Argentinas och Bosniens vassa offensiv.

Då kanske det inte ens räcker att man kan titulera sig regerande afrikanska mästare.

Annons

Nyckelspelare:

John Obi Mikel
Är Nigerias största stjärna och den som ska vara ledargestalten. Viktig med sin fysik och rutin från stora sammanhang.
Håll ögonen på:

Ahmed Musa
Trixig med boll och snabb. Kan bli en obehaglig överraskning för motståndarförsvaren.

Missing in action:

Nnamdi Oudamadi
Milan-spelaren Oudamadi, som senast var utlånad till Varese, petades i sista stund.

Tänkbar uppställning (4-2-3-1):
Enyeama, Ambrose, Omeruo, Oboabona, Elderson; Onazi, Mikel; Musa, Moses, Uchebo; Emenike.

Så går det i gruppen:

Argentina-Bosnien 3-1
0-1 Pjanic (19) 1-1 Messi (25) 2-1 Higuain (36) 3-1 Palacio (77)

Iran-Nigeria 0-1
0-1 Emenike (62)

Argentina-Iran 4-0
1-0 Aguero (2) 2-0 Messi (15) 3-0 Garay (35) 4-0 Messi (66)

Nigeria-Bosnien 2-3
0-1 Dzeko (20) 1-1 Mikel (39) 1-2 Dzeko (47) 2-2 Onazi (65) 2-3 Dzeko (78)

Annons

Nigeria-Argentina 1-2
0-1 Di Maria (30) 0-2 Lavezzi (59) 1-2 Odemwingie (80)

Bosnien-Iran 2-1
0-1 Nekounam (42) 1-1 Ibisevic (65) 2-1 Hajrovic (86)

Slutställning:
1- Argentina 2. Bosnien 3. Nigeria 4. Iran

Publicerad 2014-06-08 07:57

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto