Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

"The Ochoa factor"

Lorenzo Medici

Brasilien trodde nog att de skulle vinna över Mexiko. Men de hade nog inte räknat med “The Ochoa factor”. Den mexikanska målvakten stoppade det möjliga och det omöjliga igår.

Men även om Ochoa räddade en poäng åt sitt lag, så kamouflerade det inte Brasiliens problem. Visst, brassarna hade de bästa chanserna igår, men spelet fungerade inte.

Mittfältet var ofta tvåa på bollen, Fred var helt meningslös längst fram och man saknade konstruktivitet och kreativitet i offensiven.

Brassarna kan nog komma att växa med turneringens gång, men tränare Scolari har en del att fundera över. Ett problem som kanske inte går att åtgärda är att det faktiskt inte finns så mycket kvalitet att hämta från bänken.

När Fred var usel fanns bara Jo att sätta in och Bernard var inte lösningen där Ramires misslyckades.

Annons

Kanske måste Scolari satsa mer på Fernandinho och Willian, men framför allt behövs det en skadefri och formstark Hulk.

Mexiko däremot gjorde en lysande insats. Ingen i laget föll ur ramen, man spelade disciplinerat och med fart. Man spelade som ett lag. Tränare Herrera har verkligen lyckats bra med detta Mexiko på kort tid.

Brasilien lär säkert vinna över Kamerun och därmed kanske även gruppen, men om man ska kunna ta sig hela vägen krävs mycket mer än vad de visade igår.

***
Man skulle kunna hävda att Belgiens seger över Algeriet var en coachseger då bytena av Mertens och Fellaini i halvtid banade väg för vändningen.

Jag hävdar motsatsen. Marc Wilmots förändrade inget i spelsystemet utan det var Mertens och Fellainis individuella kvalitéer (Mertens med sin rörlighet och teknik och Fellaini med sin fysik och styrka i luftrummet) som förändrade matchen.

Annons

De skulle naturligtvis ha spelat från start istället för Dembele och Chadli.

Belgiens första halvlek var en uppvisning i orörlighet och fantasilöshet. Lukaku blev en staty, De Bruyne, Chadli och Hazard agerade statister,Witsel och Dembele klädde inte i playmaker-rollerna och Vertonghen var en försvarskatastrof.

Algeriet backade hem, stod rätt och fick Belgien att göra det förutsägbara. Fellaini, Mertens och Origi hoppade in anadra halvlek och Belgien fick bättre rörlighet och blev mer svårlästa för Algeriet. Det var ingen slump att inhopparna stod för målskyttet.

Nästa gång förutsätter jag att Mertens och Fellaini inte behöver vänta till andra halvlek för att försöka avgöra.

Eller hur Wilmots?

***
Ryssland och Sydkorea bekräftade med sin 1-1-match att Grupp H troligen är VM:s svagaste grupp.

Capellos färglösa Ryssland bjöd inte på någon större grannlåt, men blev väldigt mycket bättre när Kerzjakov coh Dzagoev kom in. De lär spela från start nästa gång.

Annons

Sydkorea spelade med fart och teknik, men det kändes som om de behövde anstränga sig ofantligt mycket varje gång de skulle bygga uppe ett anfall och inte så sällan blev det lite för omständigt.

Det känns även som om de saknar riktiga målskyttar och det krävdes ett stort misstag för Akinfeev för att de överhuvudtaget skulle få in en boll.

Inget av lagen i Grupp H kändes tillräckligt starka för att man ska kunna gissa vilka lag som kommer ta sig vidare.

***
Efter en full omgång av VM är jag mycket nöjd. Visst, har det funnit en och annan halvtråkig match, men över lag har det varit spännande, överraskande och väldigt bra matcher.

VM i Brasilien har levt upp till förväntningarna och det känns som om man vill att det ska fortsätta i alla evighet.

***

Matchbetyg:

BELGIEN-ALGERIET 2-1
0-1 Feghouli (str) 1-1 Fellaini 2-1 Mertens

Annons

Belgien:
Cortouis 6, Alderwereild 6, Kompany 6,5, Van Buyten 5,5, Vertonghen 4,5, Dembele 5, Witsel 5,5, De Bruyne 6, Chadli 4,5, Hazard 6, Lukaku 4,5.
(Avb: Mertens 7, Fellaini 7, Origi 6,5).

Algeriet:
M’Bohli 7, Ghoulam 6, Bougherra 6,5, Halliche 5,5, Mostefa 5,5, Medjani 6, Bentaleb 5,5, Mahrez 6, Taider 6, Feghouli 6,5, Soudani 6.
(Avb: Lacen 6, Slimani 5,5 Ghilas i.b).

BRASILIEN-MEXIKO 0-0

Brasilien:
Julio Cesar 6,5, Marcelo 6, Thiago Silva 6,5, David Luiz 6,5 Dani Alves 5,5, Paulinho 5, Luis Gustavo 5,5, Ramires 5, Oscar 5,5, Neymar 6,5, Fred 4,5.
(Avb: Bernard 5,5, Jo 5,5, Willian i.b).

Mexiko:
Ochoa 8, Rodriguez 7, Marquez 6,5, Moreno 6,5, Layun 6,5, Vazquez 6,5, Herrera 7, Guardado 7, Aguilar 6,5, Dos Santos 6, Peralta 6.
(Avb: Chicharito 6, Jimenez i.b, Fabian i.b).

RYSSLAND-SYDKOREA 1-1
0-1 Lee Keun-Ho 1-1 Kerzjakov.

Annons

Ryssland:
Akinfejev 4, Jesjtjenko 6, Ignasjevtitj 6,5, Berezutskij 6, Kombarov 6, Fajzulin 5,5, Glusjakov 5, Zhirkov 5,5, Samedov 5,5, Shatov 5, Kokorin 6.
(Avb: Kerzjakov 7, Denisov 5,5, Dzagoev 6,5).

Sydkorea:
Jung Sung Ryong 5,5, Lee Yong 6, Kim Yong Gwon 5,5, Hong Jeong-Ho 6,5, Yun Suk-Young 6, Lee Chung-Young 6,5, Ki  Sung-Yueng 6,5, Han Kook-Young 6, Koo Ja-Cheoul 6,5, Park Chu-Young 5,5, Son Heung-Min 6.
(Avb: Lee Keun-Ho 6,5, Kim Bo-Kyung i.b, Hwang Seok-Ho i.b).

Publicerad 2014-06-18 13:04

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto