Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Taktikens olidliga lätthet

Medan Tyskland gjorde fem mål på fyrtiofem minuter, behövde Holland och Argentina 540 minuter till att göra fyra mål tillsammans.

Gårdagens semifinal var inget annan en antites till det mesta av det vi sett hittills i VM. Rädslan att förlora var mycket större än viljan att vinna. Matchen präglades av taktikens olidliga lätthet. Lite så där som vi är vana att se en VM-final.

Det var i och för sig härligt att se Ron Vlaars och Ezequiel Garays dominanta och skickliga försvarsspel och befälhavare Javier Mascheranos defensiva glans.

Men att stå rätt och utföra sina taktiska uppgifter i defensiven är bland det lättaste som finns när nästan ingen spelare rör sig eller försöker ta risker.

Så såg det ut igår. Holland och Argentina hade kunnat starta matchen med de där straffsparkarna på en gång.

Istället fick vi vänta i 120 onödiga minuter innan Van Gaal struntade i Krul och Sergio Romero satte på sig superhjältedräkten.

Efter gårdagens match är det svårt att tro att Argentina ska kunna rubba Tyskland. Men varje match är unik och innehåller sin historia.

På söndag ska det sista kapitlet skrivas.

***
När jag lirade boll valde man lagkapten efter karisma, ledaregenskaper och den som drev på laget.

Messi och Van Persie känns inte som några lagkaptener.

***
Matchbetyg:

HOLLAND-ARGENTINA 0-0

Holland:
Cillesen 6, De Vrij 6,5, Vlaar 7, Martins Indi 5,5, Kuyt 6, De Jong 6,5, Sneijder 6, Wiljnaldum 6, Blind 6, Robben 5, Van Persie 4,5.
(Avb: Huntelaar 5,5 Clasie 6, Janmaat 6).

Argentina:
Romero 7,5, Zabaleta 6,5 De Michelis 6,5, Garay 7, Rojo 6, Biglia 6, Mascherano 7, Perez 6,5, Lavezzi 6,5, Messi 5, Higuain 5,5.
(Avb: Aguero 5,5, Palacio 6, Rodriguez 6)

Publicerad 2014-07-10 kl 13:09
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons