Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Taktikens olidliga lätthet

Lorenzo Medici

Medan Tyskland gjorde fem mål på fyrtiofem minuter, behövde Holland och Argentina 540 minuter till att göra fyra mål tillsammans.

Gårdagens semifinal var inget annan en antites till det mesta av det vi sett hittills i VM. Rädslan att förlora var mycket större än viljan att vinna. Matchen präglades av taktikens olidliga lätthet. Lite så där som vi är vana att se en VM-final.

Det var i och för sig härligt att se Ron Vlaars och Ezequiel Garays dominanta och skickliga försvarsspel och befälhavare Javier Mascheranos defensiva glans.

Men att stå rätt och utföra sina taktiska uppgifter i defensiven är bland det lättaste som finns när nästan ingen spelare rör sig eller försöker ta risker.

Så såg det ut igår. Holland och Argentina hade kunnat starta matchen med de där straffsparkarna på en gång.

Annons

Istället fick vi vänta i 120 onödiga minuter innan Van Gaal struntade i Krul och Sergio Romero satte på sig superhjältedräkten.

Efter gårdagens match är det svårt att tro att Argentina ska kunna rubba Tyskland. Men varje match är unik och innehåller sin historia.

På söndag ska det sista kapitlet skrivas.

***
När jag lirade boll valde man lagkapten efter karisma, ledaregenskaper och den som drev på laget.

Messi och Van Persie känns inte som några lagkaptener.

***
Matchbetyg:

HOLLAND-ARGENTINA 0-0

Holland:
Cillesen 6, De Vrij 6,5, Vlaar 7, Martins Indi 5,5, Kuyt 6, De Jong 6,5, Sneijder 6, Wiljnaldum 6, Blind 6, Robben 5, Van Persie 4,5.
(Avb: Huntelaar 5,5 Clasie 6, Janmaat 6).

Argentina:
Romero 7,5, Zabaleta 6,5 De Michelis 6,5, Garay 7, Rojo 6, Biglia 6, Mascherano 7, Perez 6,5, Lavezzi 6,5, Messi 5, Higuain 5,5.

Annons
(Avb: Aguero 5,5, Palacio 6, Rodriguez 6)
Publicerad 2014-07-10 13:09

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto