Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rätt lag vann

Lorenzo Medici

Det Tyska VM-guldet byggdes inte över en natt. Det var ett långsiktigt projekt som egentligen startade med att Jurgen Klinsmann och Joachim Löw tog över landslaget 2004.

Sedan 2006 har man varit i två VM-semifinaler, en EM-final och en EM-semifinal. Det är ett bevis på den höga standard man haft under de senaste åtta åren.

Löw har varit med att förändra den tyska fotbollen till det bättre. Numera spelar man underhållande och agerar som ett lag fastän den individuella skickligheten inte kvävs. Tysk totalfotboll. Det enda som fattades var att man skulle visa sig kunna vinna samtidigt.

Det har man gjort nu.

På många sätt var matchens målskytt Mario Götze rätt symbol för segern. Han är i mångt och mycket ett bra exempel på den nya tyska spelare man börjat producera fram. Teknisk och mångsidig. Det nya Tyskland som inte längre är så nytt.

Annons

Utan en realitet vi har börjat att vänja oss vid.

Argentina gjorde ett starkt VM. Försvaret var imponerande, Javier Mascherano var en stor ledare och Messi var vass fram tills semifinalen.

Men det var också ett lag som var alltför inriktat på att Messi skulle lösa det mesta framåt och när han inte gjorde det gjorde man heller inga mål varken mot Holland eller Tyskland.

Nu är VM över och det känns lite vemodigt. Kanske inte så mycket för att det just är över utan för att VM i Ryssland inte känns så hett och att VM i Qatar känns ovärdigt.

Jag får nöja mig med att VM 2014 blev ett oförglömligt världsmästerskap.

Och att rätt lag vann.

***

Matchbetyg:

TYSKLAND-ARGENTINA 1-0
1-0 Götze

Tyskland:
Neuer 7, Höwedes 6,5, Hummels 6,5 Boateng 6,5, Lahm 6,5, Kroos 6, Kramer i.b, Schweinsteiger 7, Özil 6, Muller 6, Klose 6.

Annons
(Avb: Schurrle 7, Götze 7, Mertesacker i.b)

Argentina:
Romero 6, Zabaleta 6, Garay 6,5, De Michelis 6,5, Rojo 6, Biglia 6, Mascherano 6,5, Perez 5,5, Lavezzi 6, Messi 6, Higuain 5,5.
(Avb: Aguero 5,5, Palacio 5,5 Gago 5,5).

BRASILIEN-HOLLAND 0-3
0-1 Van Persie (str) 0-2 Blind 0-3 Wijnaldum

Brasilien:
Julio Cesar 6, Maxwell 5,5, David Luiz 5, Thiago Silva 5,5, Maicon 6, Luis Gustavo 5, Paulinho 5, Ramires 6, Oscar 6, Willian 5,5, Jo 5,5. (Avb: Fernandinho 6, Hernanes 6, Hulk 6)

Holland:
Cillessen 6,5, De Vrij 6,5, Vlaar 7, Martins Indi 6,5, Blind 7, Wiljnaldum 7, Clasie 6,5, De Guzman 6, Kuyt 6,5, Robben 7, Van Persie 6.
(Avb: Janmaat 6,5, Veltman i.b, Vorm i.b)

 

Publicerad 2014-07-14 01:03

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto