Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Serie A:s tio hetaste sillyspelare - där hamnar de

Lorenzo Medici

Nu återstår det drygt två veckor kvar av mercaton och går in i en fas av rökridåer, desperation och viktiga beslut. Många spelare till och från Serie A befinner sig mitt i rykten och sanningar. Jag har försökt analysera läget och gissa vad som kommer hända med de tio hetaste sillyspelarna som rör Serie A.

JUAN CUADRADO (Fiorentina)
President Andrea Della Valle har satt ett pris på Cudarado – 40 miljoner euro. Kommer någon att betala så mycket? Det beror nog på hur mycket Luis Enrique och Barcelona vill ha honom.

För vad det verkar är det den enda klubben som överhuvudtaget funderar på att värva honom för de pengarna (även United har varit intresserade men Cuadrado verkar inte vilja gå dit).

Om Cuadrado blir kvar får vi verkligen hoppas att han är motiverad och inte kommer ha en “förlorad” övergång till Barca hängandes över sig till den kommande säsongen.

Vad jag tror:
Att Cuadrado blir kvar i Fiorentina.

Vad jag tycker:
Om Fiorentina behåller den Cuadrado vi har sett de senaste säsongerna är det nog det bästa för dem. Jag hade dock varit nyfiken att se vad Fiorentina hade gjort för pengarna som en försäljning skulle innebära, men med så pass få dagar kvar av mercaton är det tveksamt om de hinner ersätta honom på ett bra sätt.

MAROUANE FELLAINI (Manchester United)
Napoli vill ha Fellaini och United vill troligen sälja sin belgiska mittfältare. Problemet ligger i Fellainis höga lön och på vilket sätt Napoli ska kunna betala United. Som läget är nu har Napoli inte råd att betala mittfältarens lön och vill helst låna honom.

Vad jag tror:
Allting hänger på hur United kommer agera de sista två veckorna, men jag tror att Fellaini till slut hamnar i Napoli då De Laurentiis gärna vill avsluta med en “Colpo” innan mercaton stänger och United inte vill ha kvar honom.

Vad jag tycker:
Fellaini är inte exakt vad Napoli behöver (de skulle behöva en Mascherano), men han kan komma att bidra med en spännande mix av styrka och nyttigt box-box-till spel. Lyckas Napoli värva Fellaini kommer han sannolikt anlända med höga förväntningar. 

JONATHAN DE GUZMAN (Villarreal)
Det är här en övergång som jag tror kommit så pass långt att den blir av. Napoli måste hitta en mittfältsförstärkning då de sålt Behrami och de anser att han är en bra ersättare.

Vad jag tror:
Att De Guzman går till Napoli.

Vad jag tycker:
De Guzman är en sämre bollvinnare än Behrami, men bättre passningsspelare. Troligen är det en spelare Benitez föredrar framför schweizaren, medan jag inte är så säker på att man har uppgraderat sig speciellt mycket.

ARTURO VIDAL (Juventus)
Den här sommarsåpan ser ut att dra ut ända till slutet av transferfönstret. Manchester United har sagts vara intresserade hela sommaren, men verkar inte vara villiga att betala det som Juventus skulle kunna acceptera (troligen minst 40 miljoner euro).

För mig ter sig Uniteds strategi något märklig. Vill man hellre ha Di Maria än Vidal fastän de behöver chilenaren mer och passar bättre in taktiskt? Det låter konstigt att United skulle vara beredda att betala ca 60 miljoner euro för Di Maria och inte 40-50 för Vidal. Eller vill de försöka värva båda två?

Jag har hela tiden lutat åt att han skulle hamna i United, men desto längre tiden går desto osäkrare har jag blivit.

Vad jag tror:
Jag börjar mer och mer tro att han kommer bli kvar i Juventus. Men som sagt, om United till slut bestämmer sig för att värva honom och lägger upp rätt prislapp är inget omöjligt.

Vad jag tycker:
Att få behålla en taggad Vidal skulle vara extremt viktigt för Juventus. Dels är han en av världens bästa spelare och dels kommer han bli ännu populärare och en ännu större Juve-ikon om han stannar. Skulle Juventus sälja honom kan de värva t ex Lavezzi och Guarin och få ett lite mer taktiskt flexibelt lag. Men bättre? Tveksamt.

EZEQUIEL LAVEZZI (PSG)
Lavezzi sägs vilja lämna PSG och återvända till Italien. Intressenter i Italien saknas inte, Juventus, Milan och Inter sägs alla vilja ha argentinaren och av dem lär Juventus ligga bäst till att ha råd med honom.

Vad jag tror:
Lavezzi är en mycket svår transfer-nöt att knäcka. Jag tror att han vill lämna Paris-klubben, men han har en hög lön och PSG kommer inte släppa honom hur som helst. Säljer Juventus Vidal tror jag de värvar Lavezzi på en gång, men gör de inte det blir det svårare att värva honom ur ekonomisk synvinkel.

Milan och Inter då? Om Milan inte har pengarna till att värva Cerci bör de inte pengarna att värva Lavezzi. Inter däremot kan vara en “dark horse” om de lyckas sälja antingen Guarin eller Alvarez (eller båda). Lavezzi är säkerligen en önskespelare för Mazzarri.

Vad jag tror:
Juventus eller kvar i PSG.

Vad jag tycker:
Han skulle vara en intressant förstärkning för alla de tre nämda italienska klubbarna, men skulle förbättra Inter och Milan mer än vad han skulle förbättra Juventus även om han skulle ge Allegri stor flexibilitet i offensiven.

ALESSIO CERCI (Torino)
Torinos president Cairo vill ha 20 miljoner euro för Cerci. Filippo Inzaghi och Milan vill ha honom, men säger sig inte ha råd (hur de då istället ska ha råd med Douglas Costa är för mig obegripligt).

Atletico Madrid har troligen råd med den begärda summan, men jag misstänker att Cerci själv hellre vill till Milan. Vi ska heller inte räkna bort Inter, som kan blanda sig i om de säljer Guarin eller Alvarez.

Vad jag tror:
Jag har alltid trott att Cerci kommer hamna i Milan, men Galliani verkar ha svårt att sälja spelare och få loss pengar. Torino verkar än så länge heller inte intresserade av att ta emot spelare i utbyte.

Jag tror fortfarande att Milan försöker vänta ut Torino så länge som möjligt och lita till att Cerci vill till de rödsvarta. 

Men desto längre tiden går ökar chanserna för att Cerci accepterar en flytt till Atletico Madrid.

Vad jag tycker:
Cerci skulle passa utmärkt in i Inzaghis 4-3-3-system, men skulle även göra Inter till ett mycket vassare lag offensivt sett.

MEHDI BENATIA
Hela sommaren har Roma sagt att Benatia troligen kommer stanna och hela sommaren har Roma omgetts av rykten att de jagar mittbackar. Roma och Walter Sabatini är givetvis hela tiden aktiva till att ha en eller två ersättare redo till Benatia om någon av, Bayern Munchen, Manchester United eller Chelsea lägger upp rätt pengar.

Vad jag tror:
I och med att Javi Martinez blev långtidsskadad tror jag Bayern Munchen kommer att försöka värva Benatia innan mercaton stänger. De har dessutom råd.

United har ett mer akut läge försvarsmässigt än Bayern och kan komma att vara med i jakten på marockanens signatur. Jag ser däremot inte att Chelsea är i så stort behov av en mittback. Jag tror att Benatia föredrar Bayern och att den tyska klubben ligger bäst till att värva honom.

Vad jag tycker:
En eventuell förlust av Benatia kan bli svår att ersätta för Roma. Ingen mittback imponerade som han förra säsongen. Men Roma tittar hela tiden på sin budget och om rätt bud kommer så kommer de sälja honom.

Jag hade tyckt att Konstantinos Manolas hade kunnat vara en bra ersättare för Benatia, men då han ser ut att vara på väg till Arsenal tycker jag att alternativ som Marko Basa och Vlad Chiriches inte övertygar.

Säljer Roma Benatia och inte ersätter honom på ett bra sätt är risken sjunker Romas chans till en scudetto.

FREDY GUARIN (Inter)
Guarin ingår inte i Mazzarris tänkta startelva och är därför en spelare som Inter måste försöka sälja. En petad Guarin kan bli ett störningsmoment i truppen och dessutom kan Inter då få loss pengar till en sista offensiv värvning.

Bland annat Manchester United och Tottenham sägs vara intresserade och har pengar.

Vad jag tror:
Jag tror att Guarin säljs innan mercaton stänger, allt annat vore verkligen inte bra för Inters del. Om United inte lyckas värva Vidal kan de komma att köpa Guarin istället.

Vad jag tycker:
Att sälja Guarin och värva en bra offensiv spelare innan transferfönstret stänger kan bli sportdirektör Piero Ausilios svåraste manöver i sommar. Det är oerhört viktigt att han lyckas.

MATTIA DESTRO (Roma)
Tottenham verkar vara redo att betala Roma runt 25 miljoner euro för Destro, alternativt erbjuda Soldado som delbetalning. Om Roma anser sig vilja ha Soldado eller att de har en bättre ersättare redo kommer Sabatini säkert att slå till.

Men då jag tror att Garcia och Sabatini tvekar är jag inte så säker på att de varken anser att Soldado är en fullgod ersättare eller att de har en bättre spelare på gång att värva.

Vad jag tror:
Att Destro blir kvar.

Vad jag tycker:
Att sälja Destro och ta emot Soldado som delbetalning skulle vara katastrof. Soldado är en medioker anfallare och skulle inte förbättra Romas offensiv. Destro har stor utvecklingspotential. Om man däremot tror sig ha en chans på t ex Stevan Jovetic eller Jackson Martinez är det en annan femma. Då är det värt att överväga.

RADAMEL FALCAO (Monaco)
I takt med att de bästa spelarna inser att skatteparadiset Monaco mest handlar om fett lönekonto än någon vidare sportslig atmosfär kommer de till slut vilja lämna. James Rodriguez har redan gjort det och Radamel Falcao kan bli näste man.

Till en början viftade jag bort ryktet om Falcao till Juventus med nonchalant hand. Men desto mer man grottar ner sig i idén och i hur det skulle kunna gå till är det kanske inte helt omöjligt.

Falcao har säkerligen förfrågningar från Premier League, men sägs inte vilja bo i England. Något som alltså talar till Juventus fördel.

Hur ska Juventus kunna ha råd med Falcaos enorma lön då? Förmodligen genom att dels få Falcao att sänka sin lön och dels att man lånar colombianen och därför lägger de mesta av pengarna till hans lön.

För att kunna sponsra en övergång krävs också en försäljning av Fernando Llorente.

Vad jag tror:
Jag tror att det är en svår men fullt genomförbar övergång och lyckas sportdirektör Marotta är det ett mästerverk. Jag tror också att Falcao helst vill lämna Monaco.

Real Madrid skulle vara det mer logiska valet, men kan de verkligen värva honom och hålla Benzema nöjd samtidigt? Och hur ser Falcao på att han tidigare spelat i Atletico?

Blandar sig Real in på allvar är nog Juventus trots allt rökta.

Det stora nyckelfrågan är hur Monacos ägare Rybolovlev, som precis förlorat hälften av sin egendom i vad som kallats århundrades skilsmässa, ser på saken. Är han fortfarande villig att pumpa in pengar eller börjar han redan ge upp sitt projekt?

I slutändan har jag ändå svårt att tro att Falcao lämnar Monaco i detta transferfönster.

Vad jag tycker:
Falcao till Juventus skulle vara årets värvning i Serie A. By far.


Annons
Publicerad 2014-08-19 09:46

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto