Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

En Champions League-plats i fara

Lorenzo Medici

Napoli kändes inte riktigt varma i kläderna. Som om de inte riktigt ännu hittat rätt i sin spelidé. Det märktes att ligastarten låg två veckor bort.

Bilbao låg rätt i positionerna i första halvlek och höll uppe spelet väl. Napoli försökte, men det flöt inte riktigt och när Bilbaos ledningsmål kom det kanske lite överraskande men ändå inte helt orättvist.

I den andra halvleken sjönk Bilbao ner i planen och Napoli pressade på. Higuains fina kvitteringssmål kunde mycket väl ha följts upp av ett segermål om inte Callejon missat så grovt eller Michu förvandlade bort sitt givna skottläge till en osjälvisk och obegriplig passning.

Marek Hamsik hade lite på gång, men är fortfarande inte den han kan vara, Koulibaly var sämre än väntat och Maggio och Britos kändes inte som några styrkor på kanten direkt.

Annons

Lorenzo Insigne spelade kanske bort sin startplats för gott, inte minst då Dries Mertens inhopp var piggt. Det var egentligen bara Gonzalo Higuain som kom upp i någorlunda hög nivå av Napolis spelare.

Det är svårt att säga hur mycket av Napolis match speglar vad som komma skall i ligaspelet, däremot vet vi att det nu blir svårt i returen mot Bilbao.

Napolis plats till Champions Leagues gruppspel är verkligen i fara.

***
Spelarbetyg:

Napoli:
Rafael 6, Maggio 5,5, Koulibaly 6, Albiol 5,5 Britos 5,5, Gargano 6, Jorginho 6, Insigne 4,5 (Mertens 6,5), Hamsik 6 (Michu 5,5) Callejon 5, Higuain 7.

Bilbao:
Iraizoz 7, Balenzaga 5,5, Gurpegi 5,5, Laporte 6,5, Mikel Rico 6,5, De Marcos 6,5, Iturraspe 6,5, Benat 6, Susaeta 5,5, Muniain 7, Aduriz 6.

Publicerad 2014-08-20 09:59

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto