Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Därför kan Balotelli komma att lyckas i Liverpool

Lorenzo Medici

Så var jag där igen då. Där jag skriver ett stycke om hur jag äntligen tror att Mario Balotelli ska lyckas. Hur han äntligen ska explodera och fullända sin enorma potential.

Men jag kommer alltid att göra det. Jag kommer aldrig ge upp tron att han ska kunna bli så bra som jag hoppas att han ska bli.

Jag vill att Balotelli ska lyckas. I dessa Tavecchio-tider är han symboliskt viktig för Italien. Men varför skulle han nu plötsligt hitta rätt i Liverpool?

Med VM i Brasilien färskt i minnet är det väl inte så mycket tyder på det? Jo, faktiskt.

Här är några anledningar till varför Balotelli kommer lyckas i Liverpool.

Potentialen
Det här ju något vi vet. Mario Balotelli har en enorm potential. Få i världen kan jämföra sig i ren talang. Han kan när han vill och han kan avgöra matcher på egen hand.

Annons

Bättre än vad vi tror
Balotellis bravader och privata liv får mycket uppmärksamhet, men tittar vi på hans sportsliga facit är det inga dåliga siffror. I Milan gjorde han 26 mål på 43 matcher och i landslaget har han gjort 13 mål på 33 matcher.

Priset
Med engelska mått mätt är ca 20 miljoner euro för Balotelli ett bra pris. I en fotbollsvärld där Shane Long värvas för ca 14 miljoner euro och Jack Rodwell för ca 12 miljoner euro framstår Balotelli-affären som billig.

Visserligen lär den italienska anfallaren få en hög lön, men om Balotelli blir en succé kommer han prismässigt bli ett fynd.

Skapa ytor åt andra
En sak som är lätt att glömma bort är att han troligen kommer dra på sig mycket uppmärksamhet och markering från motståndarna. Det kan komma att öppna upp för mer ytor för Sturridge, Coutinho och Sterling.

Annons

Premier League bör gynna Mario
Jag tror att Balotelli kommer må bra av att slippa pressen och hetsen i Italien som varit den senaste tiden. I Premier League kommer han också lättare tvingas att inte hålla på att systematiskt söka frisparkar hela tiden.

Tiden i City
Man skulle kunna hävda att han redan provat på spel i Premier League och att det inte gick så bra. Men han var bara tjugo år när han kom till Manchester City och hade ofta spelare som Carlos Tevez, Edin Dzeko och Sergio Aguero före sig i hierarkin. Han var sällan förstavalet längst fram. Något han mycket väl kan komma att bli i Liverpool. Dessutom hann han ju med en säsong där han gjorde 13 mål på 23 matcher i City.

Rodgers
Brendan Rodgers har visat sig vara skicklig på att hantera unga och “struliga” spelare. Sterling, Henderson, Coutinho och Sturridge är bra exempel på unga spelare som blommat ut under Rodgers och Luis Suarez blev en superstjärna under hans vingar.

Annons

Känslan är att Balotelli kan gå samma väg under Rodgers.

Det kommer bli oerhört spännande att följa Balotellis framfart i Liverpool den här säsong. Nu återstår det att se om jag kommer behöva skriva en ny liknande artikel om något år.

Med Super-Mario vet man aldrig.

Publicerad 2014-08-22 09:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto