Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hur kommer Roma klara sig utan Benatia?

Lorenzo Medici

Mehdi Benatia var Serie A:s bästa försvarare ifjol. Vissa skulle till och med hävda att hans säsong var den bästa av alla.

Nu har Roma sålt honom till Bayern Munchen för reapriset 30 miljoner euro. Så hur går Roma vidare utan honom?

Roma blev till slut tvungna att sälja sin marockanska super-försvarare. Han ville bort, han ville till Bayern. I det läget var det bättre att sälja än att behålla en missnöjd spelare. Det visste sportdirektör Sabatini och därav det låga priset.

Men oavsett vad han kostade den tyska klubben lämnar han ett stort hål efter sig. Det är inte helt otänkbart att Roma därmed gav bort scudetton.

Men Sabatini och Roma har inte varit passiva. Det vet att de finns ett liv efter Benatia. Roma har redan värvat Davide Astori och Konstantinos Manolas och lär köpa in ytterligare en försvarare innan transferfönstret stänger. Kanske Marko Basa, kanske Eder Balanta.

Annons

Manolas var mycket bra i VM. Han är stark, elegant och positionssäker. Jag tror att han spelstil passar väldigt bra in i Serie A. Med tiden är det tänkt att det är han som ska ersätta Benatia, att det är han som ska bli den nya försvarskuggen.

Vi ska dock inte glömma bort Leandro Castan. I skuggan av Benatia var han faktiskt inte så mycket sämre. Frågan är om någon av dem gjorde den andre bättre. Det kan bara tiden utvisa. I början av säsongen kommer mycket ansvar att leda försvaret ligga hos brassen.

Därför är det väldigt olämpligt att han just nu är skadad.

Och det är därför väldigt värdefullt att man har Davide Astori i sin trupp. Astori kan Serie A och är både duktig och rutinerad. Roma kommer få användning av honom på en gång.

Marko Basa är enligt mig inte riktigt i samma klass som ovan nämnda spelare, men är en försvarare som Rudi Garcia känner väl och som Roma-tränaren gärna vill ha. Kanske är Basa en bra lösning som back-up, men jag skulle nog föredra att man t ex värvade Eder Balanta istället som har högre potential och som skulle få få tid att växa in i rollen.

Annons

Vi ska heller inte glömma bort Alessio Romagnoli. Han kommer visserligen säkert att lånas ut för att få speltid, men där kan Roma ha en framtida storback i görningen.

En annan aspekt är just Rudi Garcia. Hur mycket av fjolårets fina försvarsspel kan tillskrivas den franska tränaren? Innan säsongen 2013/14 var just försvaret ett frågetecken för Roma. Castan var upp och ner under Zeman och många tyckte att Roma hade lagt för mycket pengar på Benatia.

Ett år senare hade Roma släppt in näst minst mål i Serie A, Castan var säkerheten själv och Benatia ansedd som en av världens bästa mittbackar. Vi ska nog inte underskatta Garcias organisationsförmåga och taktiska detaljer i försvarsspelet.

Nu måste han försöka få Romas backlinje att agera lika bra som ifjol.

Trots att han tappat Serie A:s bästa mittback.

Annons
Publicerad 2014-08-27 08:38

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto