Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den nya Zlatan finns i Rom

Lorenzo Medici

De bästa spelarna i världen får alltid små lärjungar. Jag menar hur många gånger har vi inte hört att en spelare är “den nya Maradona”? Ett epitet både Pablo Aimar, Javier Saviola och Sergio Aguero en gång fått höra.

Det har även kryllat av nya Zlatan Ibrahimovics. Ofta handlar det om någon sorts förhoppning om att det ska dyka upp spelare som kan bli lika bra som sina företrädare.

Alla spelare är ju unika och jämförelserna är inte sällan löjliga. Men i grund och botten handlar det om att försöka beskriva en spelares karaktär och att belysa en talangs stora potential.

***

Det är en spelare som sticker ut när Romas femtonåringar spelar. Det ser nästan märkligt ut när nummer nio är två huvuden högre än många av sina lagkamrater.

Men Gianluca Scamacca sticker inte bara ut med sin enorma fysik, han gör det även spelmässigt.

Annons

Han dominerar. Det ser ut som om han kan göra vad han vill, när han vill. Att han spelar i en egen liga. Ifjol gjorde han 37 mål.

Scamacca plockades av Lazio från Cisco Roma när han var tio år. Under de tre följande åren växte han både på höjden och spelmässigt på planen. Han fostrades bland annat av den gamle Lazio-brassen, Cesar.

Rival-klubben, Roma följde dock Scamacca noga och när han var fjorton år kontaktade de hans familj.

Scamacca bytte då till klubben i hans hjärta.

Det går inte att frångå att han påminner en hel del om Zlatan Ibrahimovic i både fysik och i spelsättet. Det där drivet, explosiviteten, koordinationen och det hårda skottet. Scamacca verkar också ha den där vinnarskallen som Zlatan har. Han accepterar inte en förlust och kan jubla över ett mål som om det vore en VM-final.

Annons

Det är alltid svårt att veta hur bra en talangfull femtonåring kan bli. Mycket kan hända på vägen.

Men det är också svårt att låta bli att säga att den nya Zlatan finns i Rom.

[youtubeplay id=”cUDx8GACaak” size=”medium”]


Publicerad 2014-09-08 10:52

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto