Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hunger Games

Lorenzo Medici

Efter matchen mot Norge pratade Antonio Conte om hunger. Att hans spelare måste ha hunger om de ska spela för honom.

Det är tydligt att de har det. 2-0-segern över Norge kändes övertygande. Italienarna höll sig lugna i backlinjen och spelade sig ur situationerna fastän Norge pressade oerhört högt.

Norges höga press fungerade bara då och då. De Sciglio och Darmian slickade kanterna, Florenzi och Giaccherini löpte i massor och De Rossi styrde spelet.

Framåt var Zaza kraftfull och skicklig och medan Immobile ofta löpte bakom honom och på djupet.

Spelidén är tydlig och det är imponerande att spelarna har applicerat den så bra, så fort. Det känns som om Conte har valt rätt spelare för systemet.

Än så länge vet vi inte hur mycket (och om den finns) mer kreativitet och klass Conte kommer behöva när motståndet blir riktigt svårt, men hittills har allt gått enligt skisserna.

Annons

Simone Zaza gjorde sitt första landslagsmål igår. Vägen har inte alltid varit lätt för honom. När han var 18 råkade han ut för det som Joakim Olausson nyligen gjorde.

Att Atalanta pressade honom på att skriva nytt kontrakt. Zaza vägrade och målades upp som “bad boy”.

Därefter var han först klubblös och fick sedan ta den längre vägen tillbaka i Lega Pro via Juve Stabia och Viareggio.

När målen började trilla in i Ascoli och Serie B för två år sedan fick klubbarna upp ögonen för honom igen. Nu går hans karriär i raketfart. Först mål i ligapremiären, sen landslagsdebut och igår sitt första mål i Gli Azzurri.

Sassuolo har en riktig guldklimp i sin ägo. En guldklimp som är hungrig på framgång och som också kan ta de hårda jobbet.

Precis som Conte vill.

Publicerad 2014-09-10 09:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto