Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Tevez frigörelse sänkte Malmö

Lorenzo Medici

Carlos Tevez hade inte gjort mål i Champions League på drygt fem år. En evighet för en anfallare av hans klass. Ifjol hade man verkligen behövt hans målskytte i turneringen och när det går så lång tid kan det börja sätta sig i huvudet på en anfallare.

Igår frigjorde Tevez sig från måltorkan och Malmö kunde inte stoppa det. “Apaches” klass är helt enkelt en av de stora nycklarna till Juventus eventuella framgångar.

Jag tyckte dock Malmö stod upp riktigt bra. Man spelade med integritet och lyckades även skapa en och annan chans i omställningsfasen.

Emil Forsberg var pigg, Rosenberg och Magnus Eriksson smarta och försvaret och Robin Olsen hejdade det mesta med skicklighet och en del flyt.

Men i längden höll det inte. Juventus malde på genom Lichsteiner på högerkanten och med Tevez centralt. Schweizaren var riktigt bra förutom i de avgörande momenten.

Annons

Det syntes dock ibland att Juventus led lite grann av prestationsångest. Att de tidigare misslyckadena gjort dem lite oroliga. Jag tror att segern igår var väldigt viktig rent mentalt för deras fortsatta äventyr i turneringen.

För Malmös del kan de ta med sin insats hem och vara nöjda. Det var inte på Juventus Stadium som man främst ska plocka poäng. Nu ställde visserligen Olympiakos seger över Atletico Madrid till det en aning för skåningarna, men de visade igår att de klarar av att hänga med bra internationellt.

För Juventus del var gårdagens seger ett måste, ett steg på vägen mot deras mål.

Att ta sig minst till kvartsfinal.

Minst.

 

Publicerad 2014-09-17 09:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto