Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Fyra italienska lag i hetluften igår

Lorenzo Medici

Igår var det premiär för Europa League och fyra italienska lag var i hetluften. Och även om motstånden inte var av den allra högsta graden, så blev det tio poäng av tolv möjliga. Ett bra facit.

***
***
Inters bortaseger över Dnipro (med “stjärnan” Konoplyanka) var kanske den mest imponerande på papperet. Mazzarri hade slopat tvåmanna-anfallet och vill testa Guarin som släpande anfallare. Det gick väl sådär. När Osvaldo sedan hoppade in blev allt tydligare och bättre för Inter.

Annars var Nemanja Vidic bäst i Inter. Han har en sådan självklar auktoritet. Serben var majestätisk i sitt sätt att leda försvaret.

***
***

Torinos tränare Giampiero Ventura var förbannad på presskonferensen efter 0-0 mot Club Brugge. Förbannad på all kritik mot att lagets offensiv inte fungerar och att man spelar för defensivt.

Annons

Förmodligen blev han arg för att det finns sanning i påståendet. Han kände sig träffad. Ungefär som när Andrea Stramaccioni blev förbannad när någon kallade hans Inter för “provinciale” (att ens lag spelar försiktigt som ett provinslag).

Jag var inne på det innan säsongen. Jag tycker inte att Ventura ska behålla samma spelsystem som ifjol. När man hade Cerci och Immobile att kontra med fungerade 3-5-2-systemet bra. Nu är man inte alls lika snabba i omställningarna och det blir det för defensivt.

Att man sedan inte ersatt anfallarna tillräckligt bra är också ett problem. Men jag tror att t ex ett 4-3-2-1-system skulle kunna fungera bättre.

“Padelli, Damian, Bovo, Moretti, Molinaro; Nocerino, El Kaddouri, Vives, Sanchez Mino, Quagliarella, Amauri.”

I brist på riktiga playmakers skulle jag testa El Kaddouri i en sådan roll. Han är en av få mittfältare med bra touch i Torino. Quagliarella och Sanchez Mino mår bäst av att komma rättvända och ska ligga strax bakom Amauri.

Annons

Men över lag tycker jag att detta Torino saknar tillräcklig kreativitet och snabbhet för att kunna upprepa fjolårets succé.

***
***
Ett annat lag som haft svårt att göra mål är Fiorentina. Igår lossnade det. 3-0 mot Guingamp.

Jasmin Kurtic var en injektion (fin framspelning till första målet), Richards gjorde en positiv debut, Cuadrado ser ut att vara på väg att slipa upp formen och Pizarro var matchens dominant med sin sublima teknik.  Det var även kul att Federico Bernardeschi fick hoppa in och göra ett fint mål.

Däremot har Mario Gomez det fortsatt tungt. Jag har ju tidigare påstått att Gomez är något överskattad och att den höga prislappen var för hög. Men det här känns som en formsvacka. I Rossis frånvaro måste han börja kliva fram snart.

***
***

Gazzetta dello Sport skrev igår att Benitez skulle ställa över spelare. Så blev det inte riktigt. Laget som den spanska tränaren ställde upp med var snarare ett nästan helt ordinarie lag.

Annons

När underläget mot Sparta Prag plingade till var en Napoli-kris i görningen. Men det skulle vända. Higuain missade inte från elva meter, som han gjorde i söndags, och sedan spelade han snyggt fram Mertens för tvåan.

Den lille belgaren punkterade sedan matchen med att med lätthet ta sig in i straffområdet och palcera in bollen.

Både Higuain och Mertens måste lyfta sig och leda detta Napoli med sin klass. De är spelarna med högst högstanivå. Så igår var väl ett steg i rätt riktning i den frågan.
***

Imorgon är det Milan-Juventus.

Det börjar likna något.

Publicerad 2014-09-19 09:26

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto