Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Glappet upp till Roma och Juventus känns stort

Lorenzo Medici

Milan och Pippo Inzaghi bekräftade det redan på lördagen. Resignationen i den andra halvleken mot en bättre motståndare.

Men söndagen gav ytterligare besked över det jag anat och varit lite orolig för. Jag vill ju helst ha en liga där tre, fyra lag är med och kämpar om scudetton. Så ser det inte ut i Serie A.

Två lag är bättre än alla andra. Juventus och Roma. Dels av egen kraft, men också på grund av att alla andra tänkbara hot inte är tillräckligt starka.

Milan har kanske något på gång, men i ärlighetens namn skulle ju inte en enda rödsvart spelare kliva in i Juventus startelva. Inte en enda.

Inter har en intressant trupp och en Kovacic på väg mot höga höjder, men har även frågetecken kring ojämnhet, Mazzarris kunskap, bortaspelet, offensiven och varför Hernanes bara är en bra Serie A-spelare och inte en jättebra.

Annons

Gårdagens match mot Palermo gav inga svar. En dagen gör man sju mål andra dagen är offensiven steril och orörlig.

Som om det inte var nog vacklade även försvaret igår.

Sedan har vi Napoli och Benitez. Folk  Neapel (och jag med) har nog redan börjat tröttna på spanjorens bortförklaringar. Vi hade otur, vi borde ha vunnit, vi skapade chanser, bla bla. Ni har åkt ut Champions League och ni har tre poäng på tre matcher.

Varför inte prata om upprepade mönster, varför spelare stagnerat eller felaktiga laguttagningar? När ska De Laurentiis erkänna att sommarens transferfönster var ett misslyckande?

Det klart att detta Napoli har problem. Problem som man förr eller senare anade skulle komma med Benitez.

Sedan har vi Fiorentina som med en skadad Rossi och iskall Gomez och en överarbetande Cuadrado försöker lösa upp knutarna i varje match med mycket besvär.

Annons

Tack och lov har man en del kvalité i truppen att plocka av. Mati Fernandez och Jasmin Kurtic var t ex vikiga problemlösare igår. Men i det långa loppet är det nyckelspelare som Gonzalo, Borja, Cuadrado, Rossi och Gomez som måste leverera.

Milan, Inter, Napoli, Fiorentina och Lazio hade kanske drömmar om att blanda sig i striden om ligatiteln.

Vi kan nog reda efter tre omgångar konstatera att de får försöka kämpa om tredjeplatsen.

De två första platserna är nog redan tilldelade.

***

B-Y-T-E-N-A!

Med tjugo minuter kvar, slängde Donadoni in Daniele Galoppa (mot sorglige Lodi) och Massimo Coda (mot meningslöse Ghezzal) och matchen vändes till seger. Cassano hittade rätt två gånger om och Galoppa och Coda var direkt delaktiga till alla  målen.

Där kan säsongen ha räddats för Parma.

***
Stefan De Vrij har inte fått någon vidare start på sin Serie A-karriär. Först var han usel i premiären mot Milan och igår blev han utvisad mot Genoa med fem minuter kvar. Två minuter senare gjorde Genoa matchens enda mål. En VM-sommar gör ingen karriär.

Annons

Än värre är att hans partner Gentiletti som sett så bra ut, skadade sig så illa att han blir borta nästan resten av säsongen.

Kan tänka mig att Mauricio Pinilla redan är den största publikfavoriten hos den norra kurvan på Marassi.

***
Hellas Verona har verkligen en del flyt.  De får straffar med sig och straffarna de får emot sig räddar de (eller snarare Rafael). Verona gjorde ingen större match igår mot Torino men vann ändå. Lite så var det mot Palermo veckan innan också. De tar liksom alltid sina poäng och det tyder på viss styrka.

Torino är det enda laget i Serie A som ännu inte gjort något mål. Någon som saknar Cerci och Immobile?

 

Publicerad 2014-09-22 10:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto