Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Derby della Late Bloomers

Lorenzo Medici

Juventus och Roma fortsätter att gå fram som oslagbara Serie A-maskiner. De är de två bästa lagen och de har börjat att springa ifrån de andra lagen med hög fart. Risken är att ingen kommer kunna hänga med.

Atalanta gjorde ingen dålig match, men missade en straff och hade en Super-Tevez emot sig. Han som inte ens platsar i det argentinska landslaget fastän han briljerar vecka in och vecka ut. Det är svårt att förstå att t ex Erik Lamela går före.

[youtubeplay id=”ndTqeoBBXTQ” size=”medium”]

Juventus bryr sig säkert mindre om det och är säkert nöjda att han inte behöver slita ut sig ytterligare i obetydliga landslagsmatcher i oktober.

Allegris Juve har inga tydliga brister, utan bara kvalité på alla platser. Inte minst när det gäller bredd.

Caceres hoppade in istället för Barzagli i början av säsongen och var briljant. När han blev skadad har Ogbonna gjort det bra.

Annons

På mitten har Marchisio ersatt Pirlo alldeles lysande, Pereyra har hoppat in när Vidal har varit skadad och gjort det utmärkt och i onsdags var Sebastian Giovinco på härligt spelhumör.

Igår fick Alvaro Morata hoppa in och gjorde mål på en gång. Juventus har både spets och bredd.

Roma hade precis som tidigare i veckan lite tuffare att hitta segern. Det krävdes ett läckert snapshot-skott av inhoppande Florenzi och ett drömmål av Mattia Destro för att knyta upp Verona-försvaret.

[youtubeplay id=”22vSrRnvWB0″ size=”medium”]

Men precis som för Juventus så imponerar Romas bredd. Manolas har varit suverän och nyförvärvet Yanga-Mbiwa har gjort två fina försvarsinsatser på raken.

Är det inte en genialisk Pjanic som fixar biffen så är det någon annan som ordnar det. Italiens två klart bästa lag fortsätter att bevisa att det är ett strå vassare än sina konkurrenter.

Annons

***
Ikväll är det derby mellan Genoa och Samdporia. Det är också ett derby mellan två anfallare som slagit igenom sent i sina karriärer.

Mauricio Pinilla värvades av Inter 2003 som en jättetalang. Men han lyckades aldrig riktigt. Sejouren i Chievo blev kortvarig och under sex år harvade Pinilla runt i åtta klubbar.

Hans fotbollsresa tog honom bland annat till Skottland, Portugal, Cypern och Brasilien. Det blev få matcher och ännu färre mål.

För fem år sedan återvända han till Italien och dök upp i Grosseto. Plötsligt lossnade det för den chilenska anfallaren. Tjugofyra mål på lika många matcher i Serie B.

I Palermo och sedermera Cagliari har han sedan visat att han är en nyttig och målfarlig anfallare i perioder. En anfallare duktig nog att vara back-up i vilket storlag som helst.

Istället blev det Genoa. På tre matcher han han gjort två mål. Ikväll gör han sitt första Genua-Derby.

Annons

[youtubeplay id=”puKlhCkoxiM” size=”medium”]

Stefano Okaka målades även han upp som en jättetalang en gång i tiden. Uppvuxen i Castiglione utanför Perugia tog han sedan sina tidiga fotbollsår till Roma. Med sin starka fysik blev han snabbt supertalangen som skulle bli “The next big thing”.

Men när han inte längre hade så stor fördel av sin fysik var han plötsligt inte lika unik. Chanserna i Roma uteblev och han lånades ut år efter år. Succén uteblev.

I vintras värvade Sampdoria något överraskande  Okaka. Många med mig undrade nog varför. Men Sinisa Mihajlovic trodde på honom. Och han trodde rätt.

Okaka gjorde fem mål på tretton matcher och visade glimtar av ett anfallspel vi trodde var försvunna sedan länge.

Den här säsongen känns han bättre och starkare än någonsin.  Hans kraftmål mot Torino och klack-assisten i veckan mot Chievo är två av om många anledningar till att han har väckt förbundskapten Contes intresse.

Annons

[youtubeplay id=”NFjwMeOqQiE” size=”medium”]

Stefano Okaka ser äntligen ut att hittat självförtroendet och den där talangfulla tonåringen verkar ha hunnit ikapp honom igen.

Ikväll ska han försöka erövra Sampdoria-fansens stora gunst med att bli derby-hjälte.

Två spelare. Två försenade utevcklingar. Två succéer.

Ett derby.

 

Publicerad 2014-09-28 09:55

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto