Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Jakten på tredjeplatsen - Fiorentina

Skador. Skador. Skador. Fiorentina har verkligen inte haft något flyt den senaste tiden. Tänk att Giuseppe Rossi och Mario Gomez bara har gjort ett tiotal matcher ihop. Det tänkta radarparet som skulle föra Fiorentina till framgångar.

ANNONS

Nu under hösten har Vincenzo Montella fått klara sig utan dem återigen. Ovissheten kring deras framtida status gör det svårt att gissa och planera Fiorentinas framtid.

En halv säsong med en formtoppad Rossi kan innebära tre, fyra placeringars skillnad. Men han kan lika gärna komma att missa hela säsongen.

Gomez är lika långt ifrån lika oumbärlig, men sett över en hel säsong kommer han behövas oavsett hur överskattad han nu är.

Men skadorna på Rossi och Gomez har också inneburit en del positivt. Det har lett till mer speltid till Babacar och Federico Bernardeschi. Dessa två stora talanger som annars troligen mest hade nött bänk.

Senast mot Inter dundrade Babacar in ett drömskott i mål. Bernardeschi hade veckan innan bjudit på en av säsongens ljuvligaste framspelningar.

Den dagen Rossi och Gomez är tillbaka i spel kan man komma att ha fyra anfallare av mycket hög kvalité.

ANNONS

Ytterligare en viktig aspekt i Fiorentinas jakt på en topplacering är Juan Cuadrados senaste insats. Tidigare under säsongen har colombianen agerat för egoistiskt. Han har velat avgöra på egen hand och försökt ta på sig för stort ansvar.

Nu senast mot Inter var han mer som ifjol. Det vill säga ostoppbar i sina dribblingar och accelerationer, men han värderade också situationerna bättre. När man ska försöka ta sig förbi sin motståndare och när man ska slå enkel pass i sidled.

Vi vet alla vad en Cuadrado i toppform betyder.

Jasmin Kurtic, Mati Fernandez, Josip Ilicic och Alberto Aquilani har alla en hög nivå som Fiorentina kan få ut mycket av under säsongen. Dessutom tror jag att man kommer agera under vinterns transferfönster om det skulle krävas (Fernando?).

Om Montella också kan få Gonzalo Rodriguez och Stefan Savic att agera lika stabilt som de två senaste säsongerna och få igång David Pizarro (visade positiva tendenser mot Inter) och Borja Valero, har Fiorentina en tillräcklig bra trupp för att låta drömmarna om en plats till Champions League gå i uppfyllelse.

ANNONS
Publicerad 2014-10-14 kl 12:08

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto