Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Bologna rising

Jag har suttit på Stadio Dall ‘Ara och tittat ut över den klassiska arenan. Det vackra tornet som tittar ner på löparbanorna. En arena som andas historik.

ANNONS

Visst går det att gnälla på att den inte är modern och att de där löparbanorna är passé i fotbollsvärlden. Men det är inte frågan om att man inte ser bra från sin plats, för det gör man, utan problemet är väl att bara halva arenan fylls nuförtiden. Ett fullsatt Stadio Dall`Ara är en fin upplevelse.

Nu är det tänkt att arenan ska moderniseras. För Bologna har fått nya ägare. Bologna blir precis som Roma, amerikanskt.

Bologna har fina anor med sju ligatitlar och starkt supporterstöd. Spelare som Giacomo Bulgarelli, Angelo Schiavi, Roberto Baggio har alla dragit på sig Bologna-tröjan genom tiderna. Likaså svenskar som t ex Kennet Andersson och Klas Ingesson.

Så kan Bologna äntligen börja drömma om att bli ett lag för den övre halvan i Serie A igen? Ja, jag vill tro det. Efter flera år av ekonomisk osäkerhet och instabilitet ska nu den välkände och omstridde amerikanske advokaten Joe Tacopina med sina investerare försöka ta Bologna tillbaka till toppen igen.

ANNONS

Jag tror att Romas amerikanska ägarskap fått alla tvivlare att inse att italienska klubbar faktiskt kan må bra av utländska ägare. Än så länge är det lite för tidigt att bedöma Erick Thohirs påverkan på Inter. Men vi kan i vilket fall säga att han inte är någon ny Shinawatra och att det inte hade varit bättre med en Massimo Moratti som inte längre kunde satsa som tidigare.

Dagens fotbollsvärld är fylld med ägare från utlandet och Italien börjar långsamt följa efter. För mig är det oväsentligt vilken nation en ägare kommer ifrån, det intressanta är hur seriösa de är och om de kan satsa ordentligt.

Bolognas nya ägare har pratat om att modernisera arenan och har också siktat högt med att drömma om Roberto Mancini som tränare. Jag gillar idén med Mancini då han fostrades i klubben en gång i tiden och jag gillar att man gå ur ut med stora visioner.

ANNONS

Den stora frågan är om man kan omsätta de stora orden till praktiken. Men det finns all anledning att tro att de nya ägarna kommer att lyckas. Tillsammans med Tacopina finns t ex den kanadensiska miljardären Joey Saputo. Han älskar fotboll och äger Montreal Impact. Både Tacopina och Saputo har dessutom rötterna i Italien.

Jag hoppas att de kan föra Bologna in en ny mer framgångs tid och jag hoppas att de även har respekt för kulturen och historiken.

Tornet måste bestå.

Publicerad 2014-10-16 kl 09:43

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto