Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Roma förvandlades till Brasilien

Lorenzo Medici

Den luftfuktiga kvällen i Rom var uppfylld av förväntningar. Huvudstadens rödgula lag skulle ta emot en  av världens bästa klubbar, Bayern Munchen. Nu skulle man med stolthet och entusiasm äntligen få se vad man verkligen går för.

Men Roma förvandlade sig till Brasilien. För visst påminde matchen en hel del om Tyskland-Brasilien från i somras.

Samma kollaps, samma typ av skräck. Samma resultat.

Roma-supportrarna kanske snarare drar paralleller med 1-7 förlusten mot Manchester United för sju år sedan.

Italienska lag är inte vana vid lag som konstant anfaller med fem spelare, som ständigt är i rörelse och som använder farten som vapen.

Det skulle vara lätt att säga att detta är ett bevis på hur långt efter Serie A är Bundesliga, men jag har personligen svårt för den typen av jämförelse. Primera Division förvandlades inte en gärdsgårdsserie bara för att man förlorade mot Bayern med 7-0 i dubbelmöte för något år sedan.

Annons

Det är också svårt att förstå hur en hel liga skulle vara så mycket bättre då Bayern Munchen vann Bundesliga med hela 19 poäng ifjol och man redan leder med fyra poäng efter åtta omgångar den här säsongen. Det är nog rätt många som är långt efter Pep Guardiolas välspelande piano.

Det man kan säga är att Serie A har tappat i kraft och att de bästa italienska lagen inte är på samma nivå som Bayern Munchen.

Men ändå. Det var mycket som inte var sig likt i hemmalaget.

Det var skrämda uppspel och Roma-spelarna stod alltid tre, fyra meter ifrån sina motståndare vilket är helt förödande mot spelare som t ex Götze, Lahm och Robben.

Pjanic bjöd på gåfotboll, De Rossi var inte det vanliga defensiva filtret, Cole blev förlöjligad av Robben, Yanga Mbiwa såg skräckslagen ut, Manolas trodde det var vattenpolo och De Sanctis var mer fastklistrad i marken än reflexsnabb.

Annons

Den taktiska koncentrationen från City-matchen var som bortblåst och det är svårt att förklara varför.

Roma har klivit in i Champions League som om det vore de första dagarna i skolan, de har tagit för sig och skuttat fram med glädjesprång. Förlusten mot Bayern var som en käftsmäll av ett äldre barn på rasten.

Så frågan är hur man tar sig vidare efter den här knocken. Hur rädda har man blivit? Hur sargat är självkänslan?

Det här är det tuffaste bakslaget som Rudi Garcia har fått känna på sedan han tog över Roma.

Hur man lyckas resa sig efter detta kommer bli oerhört viktigt för resten av säsongen.

Publicerad 2014-10-21 22:40

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto