Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Styrkebesked i Neapel

Lorenzo Medici

Ibland är det tydligt att se vart stormen kommer ifrån. Vart molnen blåser. Likaså vart olika lags form är på väg.

Det var två med lite olika formkurvor som möttes igår. Formkurvor som skulle ställas på sin spets efter gårdagens eftermiddagsdrabbning.

Napolis spel har successivt börjat likna topparna från ifjol. Tryggare och snabbare i omställningarna.

Roma har efter massakern mot Bayern tappat några andetag av självförtroende och känns inte lika fräscha och inte lika övertygande i sitt spel.

Napoli rivstartade och spelade med hög press och hög fart. Lorenzo Insigne var på ett mördande vasst spelhumör, gjorde sin gubbe med lätthet och hittade en och annan genial genomskärare.

Gonzalo Higuain öppnade målskyttet tidigt med ett konstnummer, var alltid beredd att hugga som en kobra och såg hetare och mer harmonisk ut än tidigare på säsongen.

Annons

Jorginho och David Lopez agerade bra filter på mitten och längst bak var Kalidou Koulibaly kungen av mittbackar. Fransmannen vann i stort sett varenda duell och hade en fantastisk rusch över hela planen.

Kalidou regerar.

Roma hade mycket svårt i första halvlek. Pjanic var lat, Totti och Florenzi hamnade lite för långt ner i plan och Nainggoan saknade rätt rytm. Roma saknade fart och övertygelse.

Kanske borde Rudi Garcia satsat på Destro och Iturbe från start. När de väl kom in i andra halvlek var det troligen försent. Romas spel hade visserligen förbättrats, men frågan är om inte det hade mer att göra med att Napoli sjönk för långt ner i planen än att Roma skruvade upp tempot.

Efter en kvart, tjugo minuter i den andra halvleken hittade Napoli dock tillbaka in i matchen och började hota med omställningar igen. När sedan Higuain hittade Callejon med en pinpoint-pass var det över.

Annons

Jag tror att Napoli kan vara på väg tillbaka in i guldstriden. Inte för poängens skull. Det finns andra lag som ligger lika bra till. Utan för att de har ett spel i sig som ingen annan av övriga konkurrenter till Roma och Juventus har. Ett spel de nu ser ut att  hittat tillbaka till.

De har nosat upp Roma och Juventus för att de till skillnad från Milan, Inter och Fiorentina inte pratar om tredjeplatsen. De är inte intresserade av den.

De vill vinna scudetton.

***
Juventus tog vara på Romas tapp med att besegra Empoli. Spelet var inte så övertygande,  men det var seger som var det viktiga.

Det blev klart mycket bättre när Carlos Tevez kom in och satte fart. Och precis som jag skrev tidigare i veckan så är Morata en spelare som ska starta. Igår visade han varför.

Efter Pirlos frispark och Moratas kanon var matchen avgjord.

Annons

Juventus kopplade greppet igen.

***
Parma skönspelade inte direkt. Det var kamp, många frisprakar och hårt jobb som gällde. Men det var inte läge för Donadoni och hans mannar att bjuda på en show, det enda som betydde något var tre poäng i ett prekärt läge.

Efter två mål av De Ceglie tog Parma en efterlängtad seger som ger andrum och nytt självförtroende. Jag tror att de fortsatt kommer vara ett lag för bottenstriden eftersom truppen är vad den är, men gårdagens seger var extremt viktig.

Inter då? Ungefär samma story som tidigare. Palacio är kallare än is, Kuzmanovics klumpfot och Icardis förvirrade anfallsspel hjälpte inte direkt till. Kovacic var typ den enda med lite kvalité i sig och en av få som försökte på rätt sätt. Han var för ensam i ett mer och mer desillusionerat Inter á la Mazzarri.

Annons

Detta kan väl bara barka åt ett håll. Eller?

Publicerad 2014-11-02 08:20

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto