Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Baksmälla i Munchen

Massakern på Olimpico för drygt två veckor sedan hade satt sina spår. Roma åkte till Munchen med baksmällan färskt i minnet. Något de inte ville uppleva igen. Det kände som om att vinna eller ta poäng spelade mindre roll, Roma var främst ute efter att minimera skadan.

Det var som om de på förhand visste att de skulle förlora, de ville bara förlora med hedern i behåll. Inte bli förödmjukade.

Dagen innan hade Liverpool mer mindre angripit returen mot Real Madrid på samma sätt. Rodgers valde till och med att bänka sina bästa spelare. Nästan som att skaffa sig en ursäkt till en förlust man visste skulle komma.

Kanske är det helt enkelt så att Real Madrid och Bayern Munchen är för bra just nu. Att man inte kan rå på dem.

Det är svårt att beskylla Roma och Garcia för att inte blivit skrämda efter den första matchen mot Bayern. Det är logiskt. De måste tänka på säsongen som ska fortsätta efter onsdagens drabbning. Hade man blivit slaktade på nytt, kanske det hade kunnat sätta för allvarliga spår för resten av säsongen.

Men samtidigt känns det lite tråkigt att man så tydligt resignerat på förhand. Det finns också en risk i att man så tydligt erkänt sig vara så mycket sämre än sin motståndaren. Att låta rädslan tränga bort modet.

Sådant kan också få effekter på den resterande säsongen. Men å andra sidan är det ju lättare att hitta tillbaka till sin egen kraft när man t ex möter Torino på söndag.

Det är ju inte direkt Bayern Munchen man ställs emot.

Publicerad 2014-11-06 kl 10:54
Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons