Rättvist med delad pott på Marassi

Lorenzo Medici

Sampdoria lät Milan ta kommandot i väntan på att försöka ställa om fort till anfall. Men chanserna kom inte riktigt och Milan trivdes bra i sitt bollinnehav. Sampdorias passivitet var överdriven och det kändes inte mer än rätt att de åkte på ett baklängesmål i den tionde minuten.

Och det var inte vilket mål som helst. Förutom att det var ohyggligt snyggt, så var den Stephen El Shaarawys första mål på evigheter. 633 långa dagar har han väntat. Det syntes att han var lättat och lycklig över målet, medan förbundskapten Antonio Conte säkert var imponerad.

Men målet innebar också en matchförändring. Sampdoria visade plötsligt att det kunde mer än vad de tidigare visat under matchen och jämnad ut tillställningen rejält.

Stefano Okaka var ett ständigt besvär för Bonera och kompani och även Eders acceleration var ett orosmoment för Milan-försvaret. Och visst var de två som skulle står för vändningen.

Precis innan halvtid skarvade Okaka in 1-1 och i början av andra halvlek var det hans nick som Eder påpassligt stötte in.

Men Sampdoria orkade inte styra resten av matchen. Milan hade en mycket stark period i mitten av andra halvlek där bland annat Menez kvitterat på straff.

Det blev inga fler mål. Resultatet kändes rättvist. Milan var klart bättre än i söndags och Sampdoria fortsätter att hänga på i toppen och vara svårslagna.

Det kändes som om båda var rätt nöjda. Och jag tyckte nog att de hade viss anledning att vara det.

Publicerad 2014-11-09 09:43