Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Balotelli 2.0

Lorenzo Medici

Mario Balotelli är tillbaka i det italienska landslaget. Efter VM-fiaskot målades Super-Mario upp som den stora syndabocken och både Buffon och De Rossi gick till angrepp mot honom.

Sedan dess har nye förbundskaptenen Antonio Conte undvikit att plocka ut honom till “Gli Azzurri”.

Fram tills nu. Det är tid för Balotelli 2.0.

Det är lätt att tänka att hans återkomst inte är helt oproblematisk. Att det fortfarande finns en distans mellan honom och vissa spelare i landslaget.

Det är också lite märkligt att Conte väljer att plocka ut Balotelli när han förmodligen genomgår kanske sin största svacka i karriären.

Balotellis flytt till Liverpool har inte varit någon succé. Tidigare har han varit ojämn och strulig, men har också varvat det med en hel del mål. I Liverpool har det varit lite mindre strul, men också väldigt mycket mindre mål.

Annons

Men Conte såg sig nog omkring och insåg att han inte hade speciellt mycket kvalité omkring sig. Något som Balotelli har.

Kanske vill han också ge honom en chans, se honom på nära håll och studera om han kan få Balotelli till att lyckas.

Conte har varit tydlig med att Liverpool-anfallaren måste visa att han har rätt inställning för hans landslag. Under den här veckan ska han försöka få svar på den frågan.

Jag gissar att Balotelli inte kommer starta mot Kroatien. Men kanske kommer han få hoppa in beroende på hur matchen utspelar sig.

Men framför allt är detta ett test från Contes sida. Att se vart han har Balotelli.

Conte bör passa Balotelli bra. En tränare som är duktig på att få ut de bästa av sina spelare och en tränare som man säkert vill imponera på. Den italienske förbundskaptenen har både stort hjärta och hett temperament.

Annons

Under Contes tid i Juventus fanns det rykten om att han ville ha Balotelli. Jag kan tänka mig att det var så. Jag tror att han ser hur mycket potenital det finns hos honom och jag tror han är frestad av att utmaningen att försöka få det ur honom.

Men Conte kommer inte samma samma tålamod som Cesare Prandelli hade. Han kommer aldrig riskera gruppens sammanhållning i väntan på att en spelare ska blomma ut till fullo.

Detta är en av alla de sista chanser Balotelli haft.

Publicerad 2014-11-13 11:24

Kommentarer

Visa kommentarer
Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto